Tsirkuse Tuuri ehivad nunnud loomad

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene trupp ratsutab tsirkusetelgis.
Valgevene trupp ratsutab tsirkusetelgis. Foto: Erakogu

Sel ja järgmisel nädalal saab Pärnus uudistada tänavuse Tsirkuse Tuuri etendusi, mille programmis säravad sedapuhku rohkem inimesed, kuid krooni show’le panevad loomad.

Tsirkuse Tuuri produtsendi Lauri Viikna kinnitusel näeb tänavuses programmis suisa mitut maailma tipptasemel artisti. Nii pannakse püsti lapendula ehk nn surmaratas, millel näitavad ilma igasuguse julgestuseta oma oskusi akrobaadid. Kohal on illusionist Sergei Stupakov, kes näitavat koha kätte nii mõnelegi telest tuntud mustkunstnikule, ja näha saab jalažonglööri ning loomulikult kloune.

“See on üsna uskumatu vaatepilt, kuidas Stupakov seisab üksi ilma ühegi abiliseta areenil, käsivarred paljad, ja võtab peopesast välja lendava tuvi,” kirjeldas Viikna. “See on hoopis midagi muud kui suur illusioonietendus, millel kasutatakse võib-olla 30 abilist.”

Loomade osa on tsirkuseprogrammis tagasihoidlikum. Pärnakad näevad Valgevene tähe Boris Lazarovi trupi hobustega ülesastumist ja Oksana Vygornytska puudlite kava, kuid eriti emotsionaalseks peaks kujunema Viikna teatel hoopis ninakarude ehk nasuade number.

“Nasuasid üldiselt eriti ei treenita, kuid Ukraina dresseerija Viktor Nikulin tegi asja ära ja näitab nüüd seda erilist numbrit,” ütles Viikna.

Mõne aasta eest piirasid Viikna Tsirkuse Tuuri telki loomakaitsjad, kes on tsirkuse produtsendi teatel oodatud tänavugi.

“Loomakaitsjad on ju meie reklaamitiim,” ironiseeris Viikna. “Aga viimasel ajal ei ole seda teemat enam eriti esile kerkinud. Esiteks ei ole meil ju eksootilisi loomi kaasas ja vist on neil raha otsa saanud või on need loomakaitsjatest lapsed lihtsalt suureks kasvanud.”

Tsirkuse Tuuri telk seatakse sel nädalal üles Pärnu Maxima parklasse ja tuleval nädalal Härma kaubahoovi juurde. Viikna kinnitusel puudub Pärnus praegu parem koht, sest traditsioonilisel tsirkuseplatsil Port Artur 2 kõrval käib parklaehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles