Pulli küla seotakse Pärnuga raud- ja bussiteid pidi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Suve lõpuks peaks Edelaraudtee, maanteeameti ja Pärnu maavalitsuse kava kohaselt valmis ehitatama Pulli küla raudteejaamas bussipeatus ja busside ümberpööramise koht, mis võimaldaks seda teha suurtel lõõtsbussidelgi.

Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles, et “täiesti kindlalt on maavalitsus lubanud, et Sindist tulevad number 40 bussid hakkavad neljal korral tööpäeviti ja kolmel puhkepäeviti sõitma üle silla Pulli peatusesse, kui see valmis ehitatakse”.

Peatus valmib koostöös Edelaraudtee ja maanteametiga.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Margus Eisenschmidt teatas, et ehituseks on kavandatud juuli–august.

“Ehituse lõpptähtaeg on 31. august, nii et kooliaasta alguseks peab peatus valmis saama,” sõnas Eisenschmidt. “Ehitada tuleb Pulli raudteepeatuse parkimisala, kus on bussipeatus, busside ümberkeeramise koht ja parkimisala 13 autole, sealjuures üks koht puudega inimese sõidukile.”

Bussipeatuse laiendamise kõrval on kavas Urge–Sindi maantee taastusremont lühikesel teelõigul, mis piirneb ehitatava parkimisalaga. Välja on kuulutatud riigihanke lihtmenetlus, kuhu pakkumiste esitamise tähtaeg on 26. juuni.

Maavalitsuse transpordinõunik ütles, et kui Edelaraudtee on huvitatud rongide Pulli peatusse jõudmise aegadel sinna liinibusside jõudmisest, siis maavalitsus peab silmas sealtkandi elanikele parema bussiühenduse korraldamist. “Liiati on Sindi rahval Pulli rongipeatusse palju lähem minna kui Raekülasse,” nentis Rahu.

Pulli raudteejaamas teevad Tallinna suunduvad rongid peatuse kell 7.28 ja 17.25 ning Tallinnast Pärnusse sõitvad rongid kell 9.28 ja 19.45.

Pulli rongijaama läbima hakkavad bussid

(kavakohaselt hiljemalt 1. septembrist)

* Pärnus tööpäeviti Tallinna mnt-lt kl 6.45 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, kuhu jõuaks 7.21, seejärel liiguks 7.25 Tammeojale, jätkates sealt juba kl 7.30 sõitu kehtiva graafiku kohaselt Pärnu suunas.

* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 9 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, jõuaks sinna 9.36 ja sõidaks sealt Tammeojale 9.40 ning jätkaks sõitu 9.45 Tammeoja–Tallinna mnt liinil.

* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 16.30 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, jõudes Pullile 17.06, ja sealt 17.08 Tammeojale, kust 17.15 jätkaks sõitu Pärnu suunas.

* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 19.30 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, saabudes sinna 20.06, ja väljuks 20.08 Tammeojale, kust 20.15 jätkaks sõitu Tammeoja–Tallinna mnt liinil.

* Igapäevane maaliinibuss nr 92 Vändra–Vihtra–Tori–Pärnu sõidaks Vainu peatuse asemel otse Pulli rongipeatuseni kl 7.10. Buss tuleb üle Sindi raudteesilla ja toob rongile ka Tammeojalt ja Tori suunast sõitjad, jätkates teed Urge–Pärnu suunas (Pulli tee peatus kl 7.08 on juba lisatud liinile alates 16.01.12.).

* Maaliinibuss nr 90, mis tööpäeviti sõidab marsruudil Tori–Piistaoja–Kuiaru–Urge–Pärnu, ei sõidaks Urgelt enam Urge tee peatusse, vaid Pulli rongipeatuseni kl 7.19, jätkates teed Vainu peatuse kaudu Pärnu suunas.

Andmed: Pärnu maavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles