Joobes juht istus politseinike silme all autorooli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnus märkasid politseiametnikud väga jultunult käituvat joobes juhti, kes istus rooli pea korrakaitsjate silme ees. Täna mõistis Pärnu maakohus rikkujale karistuseks 15ööpäevase aresti.

Eile õhtul kella 22.40 ajal märkasid Pärnus Väike-Veski tänaval väljakutset teenindanud kaks politseipatrulli silmnähtavalt joobes noormeest, kes korrakaitsjate silme all sõidukirooli istus ja sõitu alustas, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Politseinikud peatasid sõiduki ning kõrvaldasid juhtimiselt 24aastase joobes noormehe, kellel ei olnud mootorsõiduki juhtimisõigust.

Lisaks sellele oli tegemist politseinikele juba tuttava mehega. Nimelt on meest ainuüksi juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimiselt tabatud 18 korral, samuti on teda korduvalt tabatud ka alkoholijoobes juhtimiselt. Erinevate süütegude  eest on talle määratud nii rahatrahve kui ka areste, kusjuures rahatrahvid on tal tasumata.

Pärnu patrullteenistuse vanem Imre Veber lisas, et kuigi noorukil juhtimisõigust polnud, oli ta sellele vaatamata rentinud endale sõiduki, millega ta tol õhtul ka joobes olekus sõita proovis.

«Ta pole ilmselgelt vaatamata korduvatele tabamistele ja sellele järgnenud karistustele aru saanud, et selline tegu on vale ning äärmiselt ohtlik,» hindas Veber sellist käitumist täiesti vastutustundetuks. Veel hämmastas Veberit noormehe julgus ilma juhtimisõigust omamata rentida endale auto ja sellega politseinike silme all joobununa sõitu alustada.

Lisaks sellele paneb Veber autorendifirmadele südamele, et kuigi nad pole kohustatud auto rentijate juhtimisõigust kontrollima, oleks nii kaasliiklejate kui ka ettevõtte enda kahjude vältimiseks vajalik veenduda, kas see inimene talle usaldatud sõiduvahendit kasutada tohib ja seda korrektselt teeb.

Veber lisas, et kui muu häbematule rikkujale ei mõju, siis ehk seegi täidab oma rolli, et jaanipäeva veedab mees arestimajas ja liikluses on sellevõrra üks potentsiaalne ohtlik juht vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles