Auris Rätsep: ränk peksmine ei olnud seotud "Grillfestiga"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hilisema teate kohaselt leidis peksmine aset Vallikääru pargi vallil.
Politsei hilisema teate kohaselt leidis peksmine aset Vallikääru pargi vallil. Foto: Urmas Luik

Eluohtlike vigastustega lõppenud peksmine 8. juunil Pärnus ei olnud "Grillfesti" korraldaja Auris Rätsepa sõnutsi seotud samal ajal toimunud "Grillfestiga", ehkki ajakirjandus seda ekslikult väitis.

Pärnu Postimees avaldas 11. juunil uudise „Noormees sattus „Grillfestilt“ eluohtlike vigastuste tõttu haiglasse“, milles viidati, et peksmine leidis aset „Vallikääru alal, kus toimus „Grillfest““. „Tegelikult juhtus see Vallikäärus ehk siis laululava piirkonnas, "Grillfest" aga toimus Vallikääru aasal teisel pool vallikraavi,“ selgitas Rätsep.

"Grillfesti" turvapartneri USS Security Eesti avalike suhete juht Indrek Lindsalu kinnitas festivali korraldajate vahendusel, et kahe festivalipäeva jooksul ei leidnud valvatud festivalialal aset ühtegi tõsist vahejuhtumit, ammugi raskete kehavigastuste tekitamisi.

„Kõnealusest peksmisest saime teada alles tagantjärele ajakirjanduse vahendusel,“ tõdes Lindsalu. „Seejärel kontrollisime info politseist üle ja saime kinnituse, et tegemist ei olnud festivalialaga.“

"Grillfesti" peakorraldaja Auris Rätsep avaldas nördimust, et eeskujulikult kulgenud "Grillfestile" on teenimatult sattunud kriminaalne vari. „Kui linnas toimub suurüritus, on loomulikult lihtne väita, et kõik pahateod nii lähedal kui kaugemal on sellest tingitud,“ lausus Rätsep. „Paraku tekitab see alusetut mainekahju suurele toidufestivalile, mis on olnud hästi korraldatud ja turvatud. Alati on kahetsusväärne, kui keegi kuskil viga saab, loodan, et politsei kurjategija tabab.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles