Vanalinna põhikool korraldas keskkonnalaagri

, Pärnu Vanalinna põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnalaagris õpiti tundma erinevaid looduskeskkondi.
Keskkonnalaagris õpiti tundma erinevaid looduskeskkondi. Foto: Erakogu

Juba teist aastat järjest korraldas Pärnu Vanalinna põhikool keskkonnalaagri, kus said kokku loodushuvilised algklassiõpilased erinevatest Pärnu koolidest.
 

Keskkonnalaagris osales kahe nädala jooksul 40 last Vanalinna põhikoolist, Rääma põhikoolist, Kuninga tänava põhikoolist, Ülejõe gümnaasiumist ja Pärnu vabakoolist.

Miks korraldab Vanalinna põhikool keskkonnalaagrit, mitte lihtsalt laste puhke- või linnalaagrit?  

Põhjus on lihtne. Meie ümbrus mõjutab meid iga päev, meie ise mõjutame omakorda keskkonda, kus me elame. Mida varem me juhime laste tähelepanu keskkonnaprobleemidele ja sellele, mida me ise saame ära teha, seda tervemas ja tervislikumas keskkonnas me elada saame. Seda teadlikumad oleme suhetes loodusega ja mõistame looduses toimivaid suhteid ja tasakaalu.

Laagris õppisimegi tundma erinevaid looduskeskkondi: järve, sood, raba, merd, tiiki, metsa, niitu, põldu, linna kui elukeskkonda, rannakarjamaad, loopealseid. Uurisime, mida võetakse ette prügiga ja reoveega, et need ei saastaks keskkonda. Heitsime pilgu taluellu, et mõista, kust tuleb toit meie lauale ja püüdsime ka ise valmistada võid ja leiba.

Õppisime loodust tundma kõigi meeltega. Iga päeva võtsime kogetu kokku joonistades ja meisterdades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles