Pärnus näeb püstijalakomöödiat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis Zezeran.
Louis Zezeran. Foto: Peeter Langovits

Täna tuleb Pärnu Väikese Klausi uude sohvabaari esinema komöödiatrupp Comedy Estonia, millel hiljuti oli au esindada Eestis püstijalakomöödia superstaari, komöödiasarjast “Black Books” tuntud Dylan Moranit.

Comedy Estonia asutaja Louis Zezerani (pildil) sõnade järgi on stand-up-komöödia kunstivorm, kus esinejad astuvad ükshaaval lavale ning räägivad nalju ja lugusid. See on võimalus veeta lõbus õhtu sõprade või kallimaga etendusel, mille õhkkond on vabam kui teatrietendusel, kus lavale astuvad väga erineva tausta ja huumorisoonega koomikud, kelle seas nii välismaalasi kui eestlastest naljaviskajaid.

Koomilised etteasted on inglise keeles, sest lõviosa esinejaist pole eestlased. Peaesineja Anders Stjernholmi Taanist iseloomustavad originaalsed vaated elule ja põhjapanevad maailmaparandamisideed. Enamik nalju sünnib vihast ühiskonna kitsaskohtade vastu. Stjernholmi sõnade järgi võib tema etteastet nautida viksi ja viisaka perekondliku sündmuse raames, kui pere on kiiksuga ja koosneb vaid täiskasvanutest.

Stewart Johnson on ameeriklane, kes on Eestis elanud 14 aastat ja räägib soravas eesti keeles oma elust ning elamustest siinmail. Ta on etenduse “Stand-up-komöödia Club Privés” üks tähtedest ja esines etendusel “Stand-up-komöödia trammis”.

Keiu Kriit on esimene naine, kes Eestis stand-up-komöödias kätt proovis. Et see liiga lihtne poleks, tegi ta seda inglise keeles.

Pärnust pärit noor stand-up-koomik ja näitekirjanik Janika Maidle, kes samuti laval üles astub, kinnitas, et Eesti publik on Comedy Estonia kahe tegutsemisaastaga jõudsalt kasvanud.

“Publik on avatum ega karda enam nii väga, et äkki laval olija hakkab nendega rääkima, pealtvaatajad on valmis koomikut abistama, soovib esineja seda või mitte,” rääkis Maidle.

Õhtujuhi ülesannet täidab terane ja energiast pakatav austraallane Louis Zezeran. Tema ülesanne on tutvustada laval ülesastujaid. Louis on igakuise etenduse “Stand-up-komöödia Privés” üks staaridest ja hiljaaegu võis teda näha TV3 krimisarjas “Kättemaksukontor”.

Pärast stand-up-komöödiat suveterrassil üles astuv ansambel Uebanda on üürikese ajaga tuntust kogunud nii Eestis kui mujal Euroopas. Peale professionaalse pillimänguoskuse iseloomustavad nende kontserte pisike rastapatsides naislaulja-räppar ning hoogsad vahemängud saksofoni ja trombooniga. Uebandal on komme vaatajad enda ümber tantsima panna ja liikumatult istuvat publikut nende kontsertidelt naljalt ei leia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles