Pärnu tantsulaste esinemist saatis Odessas edu

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tantsulapsed said Odessas eduka esinemise kõrval nautida sooja merevett ja ujumist delfiinidega.
Pärnu tantsulapsed said Odessas eduka esinemise kõrval nautida sooja merevett ja ujumist delfiinidega. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja vabatantsurühma tüdrukud koos juhendaja Janne Ristimetsaga saavutasid rahvusvahelisel noorte talentide konkursil Odessas teise koha ja pälvisid eriauhinna loomingulisuse eest.

2011. aastal käisid Pärnu noored tantsijad analoogsel festivalil Poolas, kust said kutse Ukrainasse.

Juuni alguses toimunud nädalapikkusel noorte talentide festivalil-konkursil “Zvjozdotška” (“Täheke”) Odessas osalesid peale tantsijate solistid, ansamblid, koorid ja instrumentalistid. Peale eestlaste olid külla kutsutud lapsed Jakuutiast, Lätist, Venemaalt, Bulgaariast ja Prantsusmaalt.

Hoolimata 28 tundi kestnud bussisõidust Odessasse, pidasid kaheksa- kuni 15aastased tantsulapsed Ristimetsa sõnade järgi väga kenasti reisil vastu. Eestlasi tervitas Ukrainas 30–36 soojakraadiga päikesepaisteline ilm, lapsed said sulistada Mustas meres.

“Oleme õnnelikud oma suurepärase saavutuse üle ja tänulikud väga-väga sooja vastuvõtu eest Odessas,” rõõmustas Ristimets kordaläinud reisi üle. “Festivali korraldus oli väga hea. Peatusime armsas hotellis, kus lapsed oleksid justkui sattunud maale vanaema juurde, kes teeb süüa seda, mida lapsed soovivad, ja nii palju, kui lapsed soovivad.”

Suurimaks elamuseks kujunes käik kohalikku delfinaariumi, kus mõni laps sai koos delfiinidega ujuda. “Võimas ja lummav kogemus, kõik tulid delfinaariumist väga hea meeleoluga, sest delfiinid mõjuvad väga rahustavalt ja positiivselt,” kommenteeris Ristimets.

Praegu on reisisellid tantsulaagris Jõulumäel ja valmistavad ette tantsuetendust, mida linnarahval avaneb võimalus näha juuni lõpus algavatel Pärnu hansapäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles