Väike Klaus peab neli päeva hansapidu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kene Vernik
Kene Vernik Foto: Ardi Truija

Pärnu pubi ja sohvabaar Väike Klaus tähistab hansapäevade saabumist Pärnusse pidustustega, kus teiste seas astuvad nelja päeva jooksul üles nii Pärnust tuule tiibadesse saanud jazz-laulja ja hiphopipunt kui “Superstaari” saates tuntust kogunud Kene Vernik.

Korraldajate teatel avanevad neljapäeva südaööl sohvabaari uksed majamuusika peoks, kus tech house’i, house’i, techno’t ja muud rütmimuusikat mängivad DJd Antskan ja Mehis Kont.

Reede õhtul astuvad suveterrassil üles kontserdiga Tuuli Velling ja Merje Kägu, kes saadab Tuulit kitarril.

Pärnust pärit laulja, laululooja ja luuletaja Tuuli Velling kirjutab oma lauludele teksti alati ise ja on loonud laulusõnu ka teiste autorite loomingule. Raadiotesse on jõudnud “Võin sind südames kanda” ja kelmikas “Sinu kõrval on hea”.

Tuuli häält võib kuulda mitmel helikandjal. Koos Heikki Kalle ja Jäääärega ilmunud plaadil “Öö on öö” laulab Tuuli siirast ja südamesse minevat lugu “Sina oled minuga”. Venno Loosaare lastelaulude plaadil “Minul on" kõlab Tuuli ja Bonzo esituses lugu “Sügisel”, Ernst Enno sõnadele kirjutatud nostalgiline ja pigem suurtele kuulajatele mõeldud laul. Koostöös Jäääärega sai aga kuulamisküpseks õrn lugu “Kui joonistad lund”, mis ilmus ansambli helikandjal “Juuuubel”.

Reede südaööl jätkuvad pidustused sohvabaaris pealkirja all “Väike Klaustrofoobia”, kus üles astumas agressiivset ja arrogantset elektro-chash’i ning psühhedeelset techno’t viljelev ansambel Mimicry, mis koosneb kahest liikmest: Kene Vernikust ja Paul Lepassonist. Meeleolu aitavad luua DJd Urmas Lanto ja Kaal-el.

Laupäeval esitavad esimest korda eestikeelse rahuliku kava Shirubi Ikazuchi ja Cycless. Shirubi Ikazuchi loob vokaal-elektroonilist muusikat, kust võib leida nii müüte kui kangelasi, külma atmosfääri müstiliste meloodiatega. Shirubi suurimateks mõjutajateks võib pidada Yoshihirot, Nobua Uematsut ja triphopi artiste nagu Massive Attack ja Portishead.

Õhtut jätkavad sohvabaaris “Kaks kanget neegermaal” ehk verivärske hiphopigrupeering Extinction Plaza Pärnust, mille ühe vokalisti, Simon Ace’i soololood “Superhuman” ja “Welcome to the jungle” on saanud positiivset vastukaja nii hiphopihuviliste kui muid stiile armastavate muusikagurmaanide suust. Samuti on üles astumas MC Seaduskuulekus, kellel on Eesti hiphopis kanda omapärane, kohati lausa prohvetlik roll. Tema lüürika iseloomulikemateks joonteks võib pidada religiooni ja kõrgemate jõudude temaatikat.

Pühapäeval panevad suveterrassil kontsertidele punkti kohalikud bluusimuusikud ehk Pärnu Bluesiklubi Band.

Kõik üritused on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles