Kalev Vilgats: Vihmaladinas võidupüha

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kolmandat korda Pärnus korraldatud võidupüha paraad sujus probleemideta. Vihmase ilma võimalusega peab meie laiuskraadidel ikka arvestama. Ligi 1500 rivistusel osalenut trotsis külmavõitu ja vihmast ilma mehiselt. Eriti mehised olid kõik naised, olgu siis kaitseliitlased, naiskodukaitsjad või Tallinnas gümnaasiumis riigikaitset õppijad.

Kui Naiskodukaitset oli juba eemalt kuulda rütmilise kontsaklõbina ja vihmakeepide sahina järgi, siis koolinoorsugu pintsaku- ja pluusiväel ületas vastupidavuselt kõiki ülejäänuid. Oli selline omapärane märja valge pluusi sõu. Loodetavasti ei jäänud keegi haigeks.

Ilma mõttes polnud kasu presidendi hiljutisest Lätis käigustki. Võidupühal oli jumal jälle lätlane ja pigistas vihmapilved tilgatumaks.

Võidupüha on Pärnus tähistatud 1995., 2001. ja nüüd 2012. aastal. Lähitulevik annab lootust, et Eesti Vabariigi 95. aastapäeva puhul (2013) või 100 aasta juubeli saabudes (2018) näeme Pärnus kaitseväe talvist paraadi. Siis ei pea olema ainult pluusiväel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles