Kiirabimeedikud varustatakse tahvelarvutitega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Terviseamet ostab kõigile Eesti kiirabibrigaadidele tahvelarvutid. Kokku soetatakse 135 arvutit, millest kuus tahvelraali peaks tulema SA Pärnu Haigla kiirabibrigaadide kasutusse.

Tahvelarvutite soetamise riigihanke kuulutas amet välja nädala eest. Ettevõtmise taga on terviseameti mullu alustatud koostööprojekt Šveitsi riigiga, sisuks Eesti kiirabitöötajatele mobiilse töökoha arenduse loomine.

Praegu käib Eestis kiirabiteenuse dokumenteerimine ühesuguse standardse vormi järgi paberkandjal, kuid edaspidi peaks kogu kiirabiteenuse info olema elektrooniline ja liidetud e-tervise infosüsteemiga, selgitas terviseameti sisekommunikatsiooni spetsialist Kairi Pikk.

Selleks on vaja võtta üle-eestiliselt kasutusele e-kiirabikaardid.

“See on kiirabibrigaadi igapäevane töövahend, millega kogutakse andmeid iga juhtumi kohta: nii konkreetse abivajaja terviseandmed, talle kiirabi osutatud tervishoiuteenuse info kui andmed kiirabikutse põhjustanud sündmuse ja muu vajaliku kohta,” rääkis Pikk.

Hangitavad tahvelraalid on aga mõeldud e-kiirabi-kaardi andmete registreerimiseks ja andmesidevõrgu kaudu e-tervise infosüsteemiga teabe vahetamiseks. Ja kuna arvuti võetakse koos muu varustusega patsiendi juurde kaasa, peaks seade olema väike ja kompaktne.

Et amet on lubanud tahvelarvutitega varustada kõik Eesti kiirabibrigaadid, peaks neid SA Pärnu Haigla alla kuuluvate brigaadide kasutusse jõudma vähemalt kuus. Pärnu haigla kiirabiosakonna baasid asuvad Pärnus, Pärnu-Jaagupis, Kilingi-Nõmmel, Kohilas, Lihulas ja Vändras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles