Voltvetis näeb mõisahärra kabinetti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis.
Voltveti mõis. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel on taas avatud külastusmängus “Unustatud mõisad 2012” osalevate häärberite uksed, kodumaakonnas saab oma silmaga näha ja retkejuhi saatel uudistada Tõstamaa, Võidula ja Voltveti mõisat.

Tihemetsa aleviku sümbol – Voltveti mõisa peahoone on eelmise suve piltidega kõrvutades korruse võrra madalam ja uue katusega, häärberi algset ilmet rõhutavad peatrepi klaasvitraažid.

“Tutvustame külastusmängu ajal mõisahäärberi uut ilmet, näha saab, kui kaugele on jõutud hoone algupärase fassaadi taastamistöödel, millised on uued vitraažid, kuidas edeneb endisaegses mõisahärra töötoas maalingute avamine,” märkis Piret Koorep, kes on Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse juhataja.

Hoones on avatud mitu püsiväljapanekut: mõisat ja Tihemetsat ning selle ümbrust tutvustava stendinäituse kõrval harrastusfotograaf Värdi Soomanni looduspiltide näitus, seltsingu Päevakübar käsitööde müüginäitus.

Aiandusklassis on eriala kajastav väljapanek, metsamajanduse ja arboristi eriklassides topiste ja puidurikete näidiste väljapanek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles