Wolgemut musitseeris Pärnu hansapäevad avatuks

Barbara Lehtna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claus-Conrad Zieme ansamblist Wolgemut tutvustab hansarahvale keskajarokki.
Claus-Conrad Zieme ansamblist Wolgemut tutvustab hansarahvale keskajarokki. Foto: Ants Liigus

Tänavuste Pärnu hansapäevade üks tuntumaid esinejaid on Saksamaalt pärit keskajaroki ansambel Wolgemut, kes eilsel kontserdil pani rahva rõõmust kaasa rõkkama.

Kui sõnaühend „keskajarokk“ võib ehk segadust tekitada, siis Wolgemuti liige Claus-Conrad Zieme raputab naeruselt pead ja seletab, et tegelikult pole selle termini taga midagi keerulist.

Nimelt ühendab kogu Euroopas tuuritanud bänd keskajast pärit helikeele tänapäevaste rütmidega ja teeb kokkuvõttes muusikat, mis peaks meeldima nii klassika austajatele kui levimuusika fännidele. Peale selle tutvustatakse kontsertidel vanu pille, mille kuulamiseks sobibki Zieme arvates kõige paremini hansapäevade miljöö.

„Teeme seda muusikat, kuna see on meile südamelähedane,“ lausus Zieme meeleoluka kontserdi eel. Ta lisas, et on oma ansamblikaaslastega Eestis küll esimest korda, aga juba on näha, et eestlased on neile meeltmööda inimesed, kuna näikse hindavat samu asju kui sakslased: ilusat ilma, naeru ja maitsvat õlut. Tänavune suveilmgi olla täpselt samasugune nagu Saksamaal, seega pidavatki keskaegselt rütmikast muusikast keha soojendamisel ilmne kasu tõusma.

Wolgemut asutati 15 aastat tagasi ja siiamaani ollakse külastanud pea kõiki suuremaid Euroopa riike. Eestis on kooslusel kaasas pille, mida mängiti keskajalgi, seega lubab Zieme ka täna Munamäe laval tõeliselt mitmekesist ja harivat kontserti. Ansambli nimi tuleneb vanast germaani sõnast, mis tähendab „heas tujus olema“, ja muusikud lubavad kui ühest suust, et kontserdi lõpus on kõigil kuulajatel kindlasti hea tuju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles