Hansapäevad annavad Pärnu suvele särtsu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile avati kahuripauguga järjekordsed Pärnu hansapäevad. Peale laada ja paljude meeleolukate ürituste rõõmustas hansarahvast erakordselt ilus ilm.

Sündmus algas rongkäiguga, mis hansapäevade peakorraldaja Mart Tõnismäe juhtimisel suundus raekoja eest Rüütli tänavale ja sealt edasi Munamäe lavale. Vaatama ja tervitusi hüüdma tulnud inimesi lõbustasid karkudel arlekiinid ja keskaegsed muusikud.

Pärnu volikogu esimees Vahur Mäe, kes selleaastase rongkäigu tarbeks esimest korda elus hobuse selga istus, tervitas Munamäe juurde kogunenud rahvast ja soovis kõigile head äri- ja ostuõnne. Mäe sõnade järgi avavad hansapäevad ühtlasi tõelise Pärnu suve, mis siiani polevat suveilma puudumisel veel õieti käima läinud.

Keskaja festivali koostööpartneritele jagas Tõnismäe avaüritusel puuistikuid, mis seostuvad tänavuse peateemaga, ja avaldas lootust, et nende puudega kandub edasi aegade tarkus. Lõpetuseks lasti kõlada kahurikärgatusel ja hansapäevad olidki avatud.

Mäe rääkis, et tahab kindlasti kauplejate hulgas ringi vaadata ja varusid täiendada, sest möödunudaastasest laadast jäi talle suurepärane mulje. Veel loodab ta nädalavahetuse jooksul kindlasti mõnele kontserdile jõuda.

Erinevalt eelmisest aastast on hansaala tunduvalt laiendatud ja see ulatub Munamäe ümbruseni. Laadalt leiab mitmesugust kaupa keraamikatoodetest ja puitmööblist rahvuslike rõivaesemeteni. Maitsta ja kojugi kaasa osta saab tavapärasemat sinki-vorsti, aga ka näiteks tuhka sisaldavat juustu.

Lugematu hulga kontsertide ja etenduste kõrval tegutsevad hansapäevadel õpikojad, kus saab kätt proovida mõõgavõitluses, puuriida ladumises ja pitsivalmistamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles