Pärnu filmifestivalil pärjati parimaid filme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu filmifestivali auhinnaöö.
Pärnu filmifestivali auhinnaöö. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Südaöösel Uue Kunsti muuseumis peetud auhinnaööl pärjati Pärnu filmifestivali parimaid filme.

Pärnu kooliõpilaste žürii valis välja kõige südantliigutava lastefilmi, milleks on taani režissööri Ida Groni teos "Laps ja kloun".

Rahvusvaheliselt tuntud filmiloojatest žürii, kuhu kuulusid Rootsi autor Jerzy Sladkowski, Serbia filmimees Srdjan Sarenac ja Iisraeli filmilooja Itamar Chen, vaatas läbi viis täispikka eesti dokfilmi ning tunnistas parimaks Jaan Tootseni ekraanitöö "Uus ilm".

Teiste maade kolleegide filme hindas eesti tunnustatud dokumentalistide žürii, kuhu kuulusid Andres Sööt, Mati Põldre, Enn Säde, Arvo Iho ning Valentin Kuik. Kõige kunstiküpsemaks tunnistasid nad Serbia filmimehe Goran Radovanovici Kuubas filmitud teose "Mis ka ei juhtu, ikka koos Fideliga".

ETV ekraanil võistelnud filmid vaatlesid elu Venemaal. Auhinnaöö tipnes televaatajate arvamuste kokkulugemisega. Kõige rohkem punkte kogus rootsi filmimeeste Hakan Pienikowski ja Kage Jonssoni tõsielufilm lihtsast vene perekonnast Staraja Russas. Nende teos "Elas kord armastus", mis kujutab ühe pere lugu läbi 14 aasta, sai Eesti Rahva auhinna. Kauni Lääne-Eesti teki andis võitjatele üle Riigikogu esimees Ene Ergma.

Alates esmaspäevast näeb festivali filme Otepääl, järgnevad Viljandi ning Haapsalu, seejärel Heimtali, Vormsi, Manija ning Kihnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles