Kommentaar: Sogases vees võidab nahaalsem

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: PP

Vaevalt oleks Paavo Pihelgas linnatänavatel müra hakanud mõõtma, kui ettevõtjad poleks kevadel soovinud öörahu lühendada. Nende ajend oli mõistlik: kui paarikümne meetri kaugusel laulab korraga mitu esinejat, võiks esinemisaega pikendada.

Paraku ei suutnud meelelahutuskohtade omanikud endale teadvustada, et midagi soovides tuleb seadustest kinni pidada ja eri huvigruppidega arvestada.

Müra mõõtmise nõrkusi teades oldi koguni nii julged, et soovitati nurisejatel suveks kesklinnast mujale kolida.

Linnakodanik Peeter Volkov ennustas juba märtsis, et ühe poole liiga jõuline käitumine sunnib teisi suuremale aktiivsusele. Nüüd on tulemus käes: helitugevuse järgi pole vahet, kas esineb hea artist või süldibänd, seaduse täitmist nõutakse mõlemalt.

Mulle meeldiks, kui suvistel Pärnu kesklinna tänavatel oleks samasugune melu nagu Ateenas. Ilmselt ületaks see natuke riiklikke norme, aga mitte nii võimsalt nagu praegused Citi esinejad.

Mõnusa muusika tänaval kõlamiseks tuleks linnavalitsusel mängureeglid paika seada. Kontrollida, et kokkulepitut täidetakse, ja vajadusel jõulisemalt käituda. Praegusest anarhiast võidavad ainult nahaalsemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles