Põletatud kile “Thais’” laval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kunstnik Madis Nurms esitles Endla teatris 22. mail esietenduva ooperi “Thais“ suurejoonelise lavakujunduse maketti, idee- ja kostüümikavandeid.


Suvel toovad Endla ja festival “PromFest” Massenet’ ooperi „Thais “ esimest korda Eesti teatrilavale, lavastab Mai Murdmaa.



Seekordse ooperi lavakujundus annab Endla tehnilisele meeskonnale, kes kujundust juba praegu teostama asub, mahuka ülesande. Peamise tavatu materjalina on plaanis kasutada kujunduses põletatud kilet.



Samuti on kohe algamas “Thais’“ naistepäevapakkumine, mis kestab 5.-12. märtsini. Sellal on kõikide “Thais’“ hinnaklasside piletid 100 krooni odavamad.



Ooperilavastust mängitakse Pärnus kokku vaid neljal korral. Nimirolli laulab Novosibirski ooperiteatri primadonna Veronika Džiojeva.



“Thais” jutustab mungast, kes otsustab ristiusku pöörata kauni kurtisaani ja näitlejanna Thais’, ent avastab siis, et ta enda usk pole sugugi nii vankumatu. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles