Euroopa raha toetab keskaja kajastamist Pärnumaal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline koostööprojekti “Keskaja festivalid” Pärnu avakohtumisel hansapäevade ajal näitas Portugali tegevusgrupi juht Antonio Grifo, kuidas vibu pingule tõmmata.
Rahvusvaheline koostööprojekti “Keskaja festivalid” Pärnu avakohtumisel hansapäevade ajal näitas Portugali tegevusgrupi juht Antonio Grifo, kuidas vibu pingule tõmmata. Foto: Ants Liigus

Ligemale 49 000 euro eest kahe aasta jooksul kajastub pärnumaalaste osavõtul keskaeg üritustel, mille esimene avalik esitlus toimus Pärnu hansapäevadel ja jätkub kuu lõpus lõunanaabrite juures Kuldigas.

Kuldigasse sõidavad Pärnu lahe partnerluskogu (PLPK) koordineeritava projekti järjekordsele keskajahõngulisele ettevõtmisele kümneliikmeline esindus ja Pärnu Kunstide maja Pöial-Liisi koor festivali korraldajate kutsel.

PLPK juhatuse liige, Häädemeeste abivallavanem ja kõnealuses projektis kodukoha esindaja Toomas Abel ütles, et keskaja temaatika on päevakajaline partnerriikides ja eestlased võtsid sellekohase teatepulga üle Soome partnerilt Karhuseutu Leader-tegevusgrupilt.

Külainimeste tegevust mitmekesistavat ettevõtmist rahastab Leader-meetmest maaelu arengu Euroopa põllumajandusfond, millest tehakse investeeringuid maapiirkondadesse PLPK ja põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti kaudu.

Eestil kui ühel projekti partnerriikidest on korraldada kuus üritust (õigemini viis, sest Pärnu hansapäevad on möödanik).

“Keskaja festivalid”

* Maaelu arengu Euroopa põllumajandusfondi maapiirkondadesse tehtavate investeeringute toetusel toimuv kaheaastane Leaderi rahvusvaheline koostööprojekt.

* Projekti on kaasatud Eesti, Läti, Portugal, Soome ja Prantsusmaa.

* Eesmärk on keskaja elustiili, käsitöövõtete, muusika, toitude propageerimine, turismi ja väikeettevõtluse arendamine.

* Eestis koordineerib tegevust Pärnu lahe partnerluskogu Leader-meetmest ning rahastusorganisatsioon on põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet.

* Eelarve on 49 053 eurot, kahe aastaga toimub kuus kohtumist.

* Avakohtumine toimus Pärnu hansapäevade ajal.

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles