Pärnu otsib sümbolit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2003. aastal püstitati Pärnu Rotary klubi eestvedamisel Pärnus Raimond Valgre skulptuur.
2003. aastal püstitati Pärnu Rotary klubi eestvedamisel Pärnus Raimond Valgre skulptuur. Foto: Ants Liigus

Pärnu Rotary noortefond kuulutas välja ideevõistluse Pärnu sümboli leidmiseks, esikoht saab preemiaks 10 000 krooni.


Pärnu Rotary noortefond on eristipendiume välja andnud juba viis aastat. Stipendium on loomingulise tegevuse toetamiseks, õpinguteks välismaal ja andekale abituriendile, samuti on stipendium andekale noorsportlasele ja noorele õpetajale, vahendasid ERRi raadiouudised.



Nüüd aga tuli Pärnu Rotary klubil mõte lükata käima Pärnu sümboli ideekonkurss.



Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor ja Pärnu Rotary noortefondi juhatuse liige Andres Laanemets ütles raadiole antud intervjuus, et Euroopa linnades on aja jooksul välja kujunenud omad sümbolid, mida teavad kõik ja püüavad võimaluse korral külastada.



„Tuntumad on näiteks Brüsseli pissiv poiss või Kopenhaagenis asuv "Merineitsi", samuti Tamperes asuv installatsioon autorehvidest. Sõites Viljandisse, tervitab meid maasika sümbol,“ sõnas Laanemets.



Seetõttu ongi välja kuulutatud ideekonkurss, et leida midagi, mis võiks Pärnut sümboliseerida.



Pärnu sümboli leidmiseks on Laanemetsa sõnutsi kõik ideed teretulnud. „Kõik, kellel on loovust ja kujutlusvõimet, võiksid mõelda, mis võiks olla Pärnu sümbol ning kuidas ja millises kohas Pärnu linnas seda realiseerida,“ ütles ta.



Oodatud on ideed, mis võiksid olla paberi peale pandud, kus oleks selle objekti kirjeldus, võimalik asukoht ja materjal, millest see võiks olla teostatud. „Sõltuvalt ideest võiks olla ka makett, aga see pole möödapääsmatult vajalik,“ sõnas Laanemets.



Konkursil oodatakse osalema nii pärnakaid kui Pärnuga seotud või Pärnut kalliks pidavaid inimesi, kes Pärnus alaliselt ei ela. „Eesmärk on üllas: teha Pärnu linn ilusamaks. Eriti meeldiks, kui selle sümboliga kaasneks  lugu või legend, mida pärnakad hakkaksid omaks võtma ja mida oleks hea külalistele jutustada,“ ütles Laanemets.



Ideekavandid tuleb 24. aprilliks Pärnu kunstikooli toimetada. Esikoht saab preemiaks 10 000, teine koht 5000 ja kolmas 2000 krooni.



Pärnu Rotary klubi kannab hoolt selle eest, et parim töö Pärnu linnaruumi kaunistama hakkab. Pärnu Rotary klubi eestvedamisel püstitati Pärnu kuursaali juurde Raimond Valgre kuju.



24. veebruar on ka Rotary klubi väljantavate stipendiumide taotluste esitamise tähtaeg.



Pärnu sümboli leidmise ideekonkursi täpsemad tingimused leiab veebilehelt

www.noortefond.parnurotary.ee

, samast kohast saab lisateavet stipendiumide kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles