Ostutaotlused ja kiirlaadijad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KredExile on 16. juuli seisuga esitatud 43 taotlust elektriauto toetusega ostmiseks, 27 taotlejale on ostutoetus välja makstud. Neist 43st elektriauto soetamise taotlusest 25 on esitatud pärast seda, kui Nissan Leaf aprillis müügile tuli.

Toetuse on saanud 18 Nissan Leafi, 5 Mistubishi iMiEVi, 2 Peugeot iONi ja 2 Citroën C-Zero ostjat.

Elektriautode kiirlaadijaid paigaldatakse selle aasta jooksul üle Eesti 140 asukohta kokku 160, neist 100 linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinna 27, Tartusse 10, Pärnusse 4 ja Narva 2 kiirlaadijat. Suurema liikluskoormusega maanteede äärde paigaldatavate kiirlaadijate vahemaa on 40-60 kilomeetrit. Kiirlaadimispunktide kaardiga saab tutvuda veebilehel www.elmo.ee.

Tänavuse aasta lõpuni on elektriautode omanikele kiirlaadimisvõrgust laadimine tasuta, üleriigilise laadimisvõrgu valmides muutub see aga tasuliseks ja siis on teenuse kuutasu orienteeruvalt 10 eurot, ühe laadimiskorra hind aga ligi 3 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles