Eesti vanim bänd peab tähtpäeva

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukerpillide viimase plaadi esitlus purjeka Kajsamoor pardal.
Kukerpillide viimase plaadi esitlus purjeka Kajsamoor pardal. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Laupäeva õhtul jõuab Pärnu Vallikääru oma juubelituuriga väidetavalt Eesti kõige kauem tegutsenud bänd Kukerpillid, keda saadavad mitte vähem auväärsed Ivo Linna, Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Et Kukerpillidel möödus tänavu juba 40. lava-aasta, peab seda loomulikult suurejooneliselt tähistama, ja sel puhul sõidab bänd kümne päevaga läbi kogu Eesti.

Tuuril kaasa lööva Ivo Linna ja Kukerpillide ühine esinemine on korraldajate teatel eriti tähenduslik, sest Iff esitab kontserdil oma vanema venna, Kukerpillide ühe asutajaliikme, nüüdseks manala teele läinud Taivo Linna lugusid.

Bänd kannab loomulikult ette teisigi aja jooksul publikule armsaks saanud lugusid, mida igaüks oskab kõva häälega kaasa laulda.

Kukerpillide koosseisus löövad Toomas Kõrvitsa, Ike Volkovi, Arne Haasma ja Heiki Vahari kõrval külalistena kaasa Tiit Kõrvits ja Ants Nuut.

Merekaru staatusesse tõusnud Marko Matvere on korraldajate kinnitusel aga paremas vormis kui eales varem.

Matvere ja VLÜ on tuuriks ära õppinud mõne uue loo ja kõigil on võimalik näha, kas meremehe elu on Matvere häält säästnud või raisanud.

Kukerpillid ei ole kogu tegutsemisaja jooksul kordagi petnud publikut lausega, et see jääb nende viimaseks kontserdiks, ega tee seda seekordki.

Kunstiülikooli üliõpilaste moodustatud folkansambli Kukerpillid esimene avalik esinemine oli 1. aprillil 1972. aastal Eesti Reklaamfilmi telesaates.

Sellest ajast on bänd esinenud Eesti ja muu maailma lavadel nii üksi kui koos teiste lauljate ja tantsurühmadega. Kukerpillid on esitanud rahvalaule, kantrimuusikat, rockabilly’t ja omaloomingut.

Aja jooksul on nad salvestanud mitusada laulu ja pillilugu, välja andnud 8 LPd ja CDd, palju kassette ja ühisplaate teiste artistidega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles