Vana-Pärnus levib solgihais

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vee reoveepuhastusjaamast levib üle Vana-Pärnu lämmatavat solgihaisu.
Pärnu Vee reoveepuhastusjaamast levib üle Vana-Pärnu lämmatavat solgihaisu. Foto: Ants Liigus

Viimastel päevadel on Vana-Pärnus tunda tugevat reovee ja väljaheite haisu, mis lausa lämmatama kipub ja elanike igapäevaelu segab.

Pärnu Postimehe lugejate kurtmise peale kolmapäeval fotograafiga Vana-Pärnusse minnes hakkas juba sõiduteel ninna tungima Pärnu Vee reoveepuhastusjaamast erituv lehk. Hais ulatus puhastusjaama alast vähemalt poole kilomeetri kaugusele ja sadama poole sõites imbus see autoakendest salongi.

Üks Vana-Pärnu kodanik kirjeldas, et Pärnu Vee reoveepuhastusjaamast leviv lehk on sedavõrd tugev, et kodus aknaid lahti teha ei saa.

“Kujutage ette, et teil on näiteks vaba päev või jõuate töölt koju ja peate valima, kas istuda umbses toas, mida pole võimalik tuulutada, või lihtsalt kodust ära minna,” rääkis mees. Ta kirjeldas, et hais on läinud hullemaks viimase kolme aastaga ja eriti tugevaks on see muutunud sel suvel. Mees kinnitas, et seda lõhna on tunda iga ilmaga ja see ei sõltu tuule suunast.

Vanapärnakas on enda väitel pöördunud abi saamiseks nii Pärnu Vee kui teiste organisatsioonide poole, kuid lahendust leitud ei ole.

Vana-Pärnu elanik Kristel kurtis, et viimastel päevadel on solgihais eriti hulluks läinud. „Lehk on nii tugev, et jääb riietele ja juustele külge, minu pereliikme ajas see lausa oksele,“ ütles ta.

AS Pärnu Vee tootmisdirektor Lembitu Merdiku sõnade järgi on hais ilmselt seotud reoveest eraldatud muda kompostimise protsessiga. Selle eest ei vastuta aga Pärnu Vesi, vaid Keskkonnahoolduse OÜ, mille kontaktisikult Tiit Talvarult ei õnnestunud kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles