Eeskiri käsib lapsevankrid linnabussis hoida ümbrises

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas vankrit ümbrisesse pakkida?
Kuidas vankrit ümbrisesse pakkida? Foto: Urmas Luik

Pagasiveo eeskirja järgi peaksid lapsevankrid ja -kärud, jalgrattad, kelgud ja muusikariistad linnabussides kokkupandud ja ümbrises olema, tegelikkuses keegi Pärnu linnabussides lapsevankreid ümbrisesse pakkima ei sunni.

Laupäeval pärnakate postkastidesse jõudvas linnavalitsuse infovoldikus on väljavõte majandus- ja kommunikatsiooniministri kehtestatud bussiliini- ja pagasiveo üldeeskirjast.

Koos uute liinide ja kaheksa peatuse väljumisaegadega peab linnavalitsus oluliseks sõitjatele meelde tuletada, et salongis võib tasuta vedada kuni 40kilost käsipagasit, samuti ümbrises suuski, kokkupandud ja ümbrises jalgrattaid, kelke, lapsevankreid ja -kärusid, muusikariistu, ümbrises tulirelvi, puurides või kastides väikeloomi ja linde.

“Lapsevankri ümbrisesse pakkimise nõue on totter, aga nii ta eeskirjas on,” tõdes GoBusi Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk. “Eks ta sõltu sellest, kuidas eeskirja kontrollitakse, lapsevankri ja -käru puhul küll probleemi ei tehta.”

Kärpuk palus emadel, kel on võimalik lapsevanker või -käru kokku panna, seda siiski teha ja siseneda keskmisest uksest. “Jalgrattaga aga üldjuhul peale ei saa, ka kolmerattalisega,” ütles ta.

Reisijate- ja pagasiveo eeskirja täitmist jälgivad nii GoBusi palgal olevad bussijuhid kui linnavalitsuse palgal kontrolörid. Bussijuhi põhitööks on bussi juhtimine, kontrolörid on tööl “libiseva graafikuga”.

Küsimusele, kuidas kontrolörid õhtuti ja nädalavahetustel pileteid kontrollivad, vastas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, et igal õhtul ja nädalavahetusel kontrolöre tööl küll ei ole, ent neil on “libisev graafik”.

“Näiteks kolmapäeval-neljapäeval on vahe ja reedel, laupäeval ja pühapäeval tööl,” rääkis Kosenkranius. “Teinekord kontrollitakse õhtuti, see on liikuv graafik.”

Praegu on puhkuste aeg ja osa kontrolöre puhkab. Kosenkraniuse ütlust mööda on puhkusegraafikud seatud nii, et neljast kontrolörist üks puhkab ja kolm on tööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles