Segadust jagub igasse linnaosasse

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus.
Bussipeatus. Foto: Ants Liigus

Pärnu busside uue liiklusskeemi üks ümberistumispeatus Tallinna maanteel oli tänaseks jagatud kaheks ja ootajad pidid silmas pidama, kas oodatav buss peatub harjumuspärases paigas või tublisti silla pool.

Kuigi ootekojas olid uued graafikud kirjas ja eraldi oli märgitud, kas buss peatub esimeses või teises peatuses, pidid ootajad jooksusamme tegema, kui buss kaugemale sõitis, seda enam, et ootekoda ja pingid asuvad ainult esimese peatuse juures, kus varemgi, aga sillapoolsemas peatuskohas need puuduvad. Kui peatusesse number kaks jõudsid kell 11.47 üheaegselt nr 6 ja 14, ootas esimene ümberistujaid, keda seekord polnud, ja siis väljusid kaks lõõtsbussi üheaegselt ning suundusid rongina Kesklinna sillal.

Info puudumist oli märgata mitmel pool mujalgi. Haapsalu maanteel asuvates bussipeatustes enamasti ootekodasid pole, seega polnud seal vähimatki teavet busside väljumise kohta. Vana-Sauga peatuses on küll suur kividest laotud ootekoda, kuid bussiinfot ei leidunud sealgi.

Bussiootajad olid enamjaolt uue sõiduplaani ja marsruudid siiski postkasti saanud või olid nad eelnevalt internetist busside väljumised endale selgeks teinud. Ometi jagus segadust mõnelgi pool, näiteks arutasid Härma peatuses liini nr 19 bussi ootavad prouad, kas sellega ikka pääseb turule nagu varem või mitte, segaseks muutis asja tärniga märgitud 19, mille juurde oli kirjutatud "kohtumine nr 14 bussiga".

Uuele liiklussüsteemile jagus Ülejõe bussipeatustes esimesel päeval pigem laidu- kui kiidusõnu. Vana-Saugas nr 6 liini bussi oodanud naine nimetas eriti absurdseks selle, et kui laps sügisel kooli läheb, peab ta Kuninga tänava põhikooli jõudmiseks Tallinna maanteel oma koolikompsudega ümber istuma.

Pärnu Postimehe sõbrad Facebookis täna samuti pigem laitsid kui kiitsid uut graafikut. Katrin Kokk leidis, et tema tööle jõudmine kujuneb igatahes väga suureks ajugümnastikaks, siiani sai tööle normaalsel ajal, nüüd peab ta väljuma tund varem, et bussile jõuda. Katrin Päll tõi esile, et reisile minnes tuleb teatri juurest kohvritega läbi linna bussijaama kolistada, pealegi ummistab uus Teatri peatus sealse ristmiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles