Tänavafestival koolitab Pärnu kohvikupidajaid kellaviieteed pakkuma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu laupäeval, 11. augustil. Arhiivifoto.
Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu laupäeval, 11. augustil. Arhiivifoto. Foto: Kristo Mäe

Laupäeval, 11. augustil Pärnus toimuv tänavafestival "Augustiunetus" koolitab linna kohvikuid, kuidas pakkuda traditsioonilist kellaviieteed.

Täna toimuval koolitusel aitab kohvikutel festivaliks menüüd koostada Suurbritannia saatkonna peakokk Evelin Karro.

„Eelmise sajandi alguses Pärnu kohvikutes levinud kellaviietee traditsioon ärkab "Augustiunetuse" päeval ellu,“ ütles tänavafestivali välikohvikute ja terrasside projektijuht Imbi Lepik-Martinson. „Seepärast õpetame Pärnu kohvikuid taas kellaviieteed pakkuma. Vana hea Briti traditsiooni järgi tähendab see head teed koos soolaste ja magusate suupistetega.“

Pärnu kohvikutele ja "Augustiunetuse" ajal avatud ühepäevakohvikutele toimub täna kaks koolitust: esmalt koolitab Suurbritannia saatkonna peakokk Evelin Karro kohvikute kokkasid, milliseid suupisteid peaks kellaviietee juurde pakkuma, seejärel tutvustab teesommeljee Etker Jõeleht kohvikute omanikele ja ettekandjatele Briti teejoomise ajalugu ja jagab praktilisi nõuandeid tee serveerimiseks. Lektor Tiit Kask räägib merekuurordi tähendusest, rannaihalusest ja päikesekultusest Pärnus 19.-20. sajandil.

Tänavafestivali "Augustiunetus" ajal pakuvad kellaviieteed kohvikud Grand Café, Mahedik, Frens, Picadilly, Kuumoon, Lime Lounge, Jazz Café, Poisi Eine, Spa Estonia, Villa Wesseti restoran, tänavakohvikud Supeluse tänaval ja Rannapargis.

Kohvikutes on juba praegu saadaval postkaardid, mille saab saata sõbrale ja kutsuda ta mõnda nimetatud kohvikutest laupäeval, 11. augustil kellaviieteele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles