Juhtkiri: Haiseb endiselt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees kirjutas 27. juulil Vana-Pärnus levivast tugevast reovee ja väljaheidete haisust, mis segab sealsete elanike igapäevast elu, ei võimalda palavaga aknaid lahti teha, et ruume õhutada, ja kipub lausa lämmatama.

Kohalike jutu järgi on haisu tase aastatega tugevnenud ja sel suvel on olukord eriti hull. Kui algul kahtlustasime tuule suunda, mis haisu elurajoonidele kannab, siis praeguseks on selge, et tuult süüdistada ei saa. Hais levib sõltumata sellest, millisest ilmakaarest puhub ja kas tuult üldse ongi.

AS Pärnu Vesi on lehes kinnitanud, et nemad süüdi ei ole, põhjuseks on ilmselt reoveest eraldatud muda kompostimine. Komposti tootmisega tegeleva Keskkonnahoolduse osaühingu kontaktisiku Tiit Talvaruga pole lehe suvereporteril õnnestunud ühendust saada.

Arvatavasti ei vaidle keegi vastu, et inimestel on õigus haisuvabale elukeskkonnale. Pärnu Postimees leiab, et probleemi kiiresse lahendamisse peab sekkuma Pärnu linnavalitsus.

Asi ei ole ainult Vana-Pärnus levivas haisus, lugu on oluliselt laiahaardelisem ja hullem. Nimelt on reohaisu tunda rannas ja seetõttu on osa rannalisi arvamusel, et haiseb hoopiski Pärnu laht, mistõttu ei ole vette minek mõistlik tegu.

Kellegi kompostisegamisele ei saa mingil juhul ohvriks tuua kogu Pärnu mainet, nagu haiseks Eesti suvepealinnas ja kuurordis lahevesi.

Pärnu Postimehe arvates tuleb kompostitegu seisma panna, kuni haisuprobleem on lahendatud. Osaühingu ärihuvid on seekord sattunud tugevasse vastuollu avalikkuse huvidega.

Leht koos paljude pärnakate ja eriti Vana-Pärnu inimestega ootab linnavalitsuselt kiiret ja otsustavat reageerimist haisuprobleemile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles