Theodor Närep: Lollitatud vanurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Vanurid üle 75 eluaasta ei ole enam võimelised kaasa rääkima elulistes küsimustes. Sellisele arusaamisele jõudsin hiljuti, kui mind külastas üks daam ja teatas, et soovib teha kodanike arvamusküsitlust meie kaubanduskülastuste ja ostude kohta.

Kuna olen vanem kui 74aastane, jäi küsitlus tegemata. Vanusepiiri olevat nii otsustanud seada Euroopa Liit ja meie peame kõiki ettekirjutusi vastu vaidlemata täitma, ütles daam. Üks vastuolulisus hakkab silma.

Varsti tulevad valimised ja siis teevad kõik erakonnad trikke ja lollitavad vanureid, et vanurite hääli saada. Siin on midagi mäda meie valmimisseaduses.

Kui Eesti riigijuhte valivad inimesed, kes vanuse poolest on Euroopa Liidus arvatud mittepädevaks, kuidas saab siis nende valitud poliitikuid pidada seaduspärasteks? Nii et minu arusaama kohaselt peaksid valimistel osalema alla 75aastased. Vanemad ärgu trügigu sinna, kuhu neid ei oodata.

Nii arvab üks neist vanadest, kelle arvamust meie ühiskond ei vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles