Bluusipäevad lõpevad kontserdiga jahtklubis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia muusik Steve Morrison näitab õpitubades osalejate vahel väljaloositud Godini kitarri.
Suurbritannia muusik Steve Morrison näitab õpitubades osalejate vahel väljaloositud Godini kitarri. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Bluusihuvilised võivad homme, bluusipäevade viimasel õhtul, seada sammud Pärnu jahtklubisse, kus lavale astuvad Tortilla Flat ja Famous Boogiemen Soomest ning Neptuun ja The Blue Passion Eestist.
 

Bluusipäevadel anti mitmel pool Pärnus tasuta kontserte. Selle nädala jooksul on korraldatud slide-kitarri ja suupilli õpitoadki. Kõigi õpitubades osalenute vahel loosis IS Music neljapäeval välja Godini elektrikitarri, mille sai endale Moskvast pärit Igor. Et noormees ise kohal viibida ei saanud, demonstreeris pilli publikule Suurbritanniast pärit muusik Steve Morrison. Kokku käis õpitubades paarkümmend muusikut.

Bluusipäevade peakorraldaja Üllar Kallau sõnade järgi on ettevõtmised suurepäraselt läinud. “See nii-öelda tiksumise formaat sobib siia hästi, et terve nädala jooksul on kontserte,” sõnas ta. Toimunud on ligi 40 tasuta kontserti.

Bluusipäevi võiks Kallau arvates võrrelda sümpoosioniga. “Bluus on elulähedane ja oluline on feeling,” sõnas ta. “Kõige tähtsam on end hästi tunda ja kontserdid on veel peale selle.”

Kallau kiitis esinejaid. Eriliselt tõi ta välja ürituse peaesinejad, kelleks on tänavu Jimmie Bluesman Lawson & Crossfire, Steve Morrison & Abuse ja Black River Bluesman & Bad Mood Hudson.
Pärnu bluusipäevi korraldatakse neljandat aastat ja sel ajal annavad tuntud muusikud linnarahvale tasuta kontserte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles