KK Pärnu päästeplaan: uus treener, välismängijad, eelarve suurendamine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea kabinetis arutati plaani, kuidas KK Pärnu meeskond saaks algaval hooajal korvpalli meistriliigas jätkata.
Pärnu linnapea kabinetis arutati plaani, kuidas KK Pärnu meeskond saaks algaval hooajal korvpalli meistriliigas jätkata. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Täna Pärnus linnapea Toomas Kivimägi ja korvpalliklubi Pärnu eestvedaja Mait Käbiniga kohtunud Eesti korvpalliliidu president Peep Aaviksoo ja alaliidu peasekretär Kaarel Loide seadsid KK Pärnu kohalikus meistrisarjas jätkamise nimel ülesande otsida kuu lõpuks lisaraha suvepealinna meeskonna tugevdamiseks, et tuua meeskonna juurde uus treener ja mõni välismängija.

Loide sõnade kohaselt tuleks Pärnu klubi eelarvet tõsta 30-40 protsenti. Siis saaks klubisse tuua treeneriks Priit Vene, kes aitaks vahendada meeskonda mõne välismängija. „See oleks vajalik, et klubi saaks astuda järgmise sammu ja võistelda kõrgemal tasemel kui seni. Taseme tõstmiseks on vaja, et uus treener saaks pühenduda klubile,“ lausus Loide.

Pärnu meeskonna liigasse püsimajäämise plaani järgi asuks meeskonna treeneritoolile Priit Vene, kes oma sidemete abil aitaks Pärnu klubi tugevdada mõne Leedu mängijaga.

Kohtumisel osalenud Vene ütles, et kui täna välja töötatud tegevuskava teoks saab, on lootust, et sügisel istub Pärnu meeskonna treeneripingil just tema.

Korvpalliliidu presidendi Peep Aaviksoo sõnutsi aitaksid välismängijad Pärnu meeskonda tugevdada ja oleksid koos meie poistega treenides ühtlasi nende arengu toetajad, tõstes treeningute kvaliteeti.

Peasekretäri jutu järgi seati täna eesmärgiks, et Pärnu korvpalliklubi eelarve kasvatamiseks püütakse leida lisatoetajad.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ütles, et kui KK Pärnu meistriliigas jätkab, toetab linnavalitsus ja linnaettevõte Pärnu Vesi meeskonda samal määral nagu mullu. „Lisaks võtan endale kohustuseks aidata leida Pärnu ettevõtetelt meeskonna jaoks 10 000 eurot,“ ütles Kivimägi.

Loide ütles, et järgmiste päevade jooksul tegelevad tänasel kohtumisel osalejad endale võetud ülesannetega ja kümmekonna päeva pärast tehakse asjade käigust vahekokkuvõte.

Aaviksoo jutu järgi peaks meistriliigas osalevad meeskonnad olema paigas augusti lõpuks.

Enne tänast kohtumist ringlesid jutud, et Pärnu meeskond võib algaval hooajal meistriliigas mängimisest loobuda, sest mullu meeskonna liidriteks olnud mängijad on siirdunud uutesse klubidesse ja nendeta oleks esindus kõrgemas liigas osalemiseks liiga nõrguke.

Mullustes Pärnu meeskonna põhitegijatest siirdus Toomas Raadik Kalev/Cramosse. Martin Paasoja ja Kristjan Voolaid ühinesid Rapla Piimameister/Ottoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles