Ministeerium tahab suurendada räimepüügi kvooti Liivi lahes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed. Foto on illustreeriv.
Räimed. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Põllumajandusministeerium soovib seoses 2012. aastasse ülekantud püügivõimalustega suurendada Liivi lahes räimepüügikvooti.

Põllumajandusministeerium saatis kooskõlastusringile valitsuse määruse muutmise eelnõu, mille järgi võivad kalurid püüda kalapüügiloa alusel Liivi lahel Pärnu maakonnas räime 5990 tonni ja Saare maakonnas 445 tonni.

Määruse eesmärk on jagada 2012. aastasse ülekantud püügivõimalused kaluri kalapüügiloa alusel kala püüdvate isikute vahel eri piirkondades nii, et kaetakse Liivi lahel räime ülepüük 2012. aastaks kehtestatud aastase lubatud saagiga võrreldes ja et Pärnu maakonna rannakaluritel tekiks võimalus räimepüügi avamiseks sügisperioodil, selgub eelnõust ja selle seletuskirjast.

Kuna mullu toimunud räimepüügi lõplik püügikogus Liivi lahel oli 14 721 tonni, kvoot 2011. aastaks 15 854 tonni ja lõplikust kvoodist kasutati ära 92,9 protsenti, siis kanti 2011. aastast 2012. aastasse üle 1133 tonni räimekvooti. Sellest tulenevalt tekkis võimalus räimekvoodi täiendavaks väljajagamiseks püüdjate vahel.

Seetõttu on vaja suurendada Liivi lahel kaluri kalapüügiloa alusel 2012. aastal püüda lubatud räimesaagi kogust Pärnu maakonnas 480 tonni võrra ja proportsionaalselt 30 tonni võrra Saare maakonnas, kus käesoleval aastal on püütud ligi 73 protsenti valitsuse kehtestatud lubatud saagist.

"Vaatamata Pärnu maakonna kalurite Liivi lahe lubatud räimesaagi ülepüügile, saab rannakaluritele muuta võimalikuks väikesemahuline sügisene räimepüük. Eriti oluline on see Kihnu ja Manilaiu kaluritele, sest nende kevadine räimepüük jäi püügi varase peatamise tõttu väga väikeseks," märkis põllumajandusministeerium eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles