Galerii: Pärnus üritati Guinnessi rekordit tibutantsus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ehitajate teel tantsis üle tuhande inimese rivis tibutantsu.
Pärnus Ehitajate teel tantsis üle tuhande inimese rivis tibutantsu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal kogunes Pärnusse Ehitajate teele veidi üle tuhande inimese, et osaleda Guinnessi rekordi üritamisel tibutantsus.

Kuigi täna rekordiraamatu väärilist numbrit tantsijad kokku ei saanud, olid kohaletulnud heas tujus ja moodustasid rivi, kus osalisi veidi üle tuhande.

Tibutantsu rekordiüritus toimus line-tantsu festivali raames. Neli aastat tagasi tegid line-tantsu festivalil osalejad Guinnessi rekordi varbatantsus, mille rivis oli 2354 inimest. Tänavu juunis löödi Ameerikas eestlaste saavutus üle boogie-woogie’ga, mida vihtus korraga 2596 tantsijat.

Line-tantsu festivali korraldaja Kaie Seger ei olnud põrmugi löödud, et täna uut rekordit ei sündinud. “Ilm oli suurepärane ja kohaletulnud õnnelikud,” ütles ta. “Ka kvaliteet loeb”.

Seger, kelle eestvõtmisel on festivali ajaloos varemgi sadade ja tuhandete inimeste osavõtul pikas rivi tantsitud, uut rekordiüritust ei plaani.

“Tänavune pikk rivi jäi viimaseks,” lausus ta. “Keskendume edaspidi festivalil line-tantsule.”

Line-tantsu festival toimub Pärnus 13. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles