Spaad rõõmustavad kliente kevadiste kampaaniatega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale Eesti suurima veepargi meelitab Pärnu kliente spaadesse ja sanatooriumidesse ravi- ja lõõgastuspuhkusele.
Peale Eesti suurima veepargi meelitab Pärnu kliente spaadesse ja sanatooriumidesse ravi- ja lõõgastuspuhkusele. Foto: Ants Liigus

Pärnu sanatooriumides ja spaades kestavad kevadised sooduskampaaniad, et meeldivate protseduuridega saaks talveväsimus kehast pühitud.


Kohalike klientide võitmiseks pakutakse päevaspaaprotseduure või pisut pikemat puhkust ühe või paari ööbimisega, hinnatase on sõbralik.



Kampaaniad tõstavad müüginumbreid


Näiteks Tervise Paradiisis kestab 2. aprillini kampaania “Aeg iseendale”, kus pühapäevast reedeni maksab ööpäev kahekohalises toas ühele inimesele 660 krooni. Hinnas on kaks hooldavat protseduuri, üks treening, veekeskuse ja jõusaali külastus ning kaks toidukorda.



Põhiliselt pärnakatele on mõeldud “Tervistav päev ravidega”, kus 175 krooni eest võib valida kuni kolm kuurortraviprotseduuri luu- ja lihaskonna, südame- ja vereringeelundite vaevuste ennetamiseks ja leevendamiseks.



Tervise Paradiisi juhatuse liige Jaan Ratnik ütles, et nende hinnapoliitika on dünaamiline kogu aeg, sõltumata majandustsüklist.



“Hinnatase on praegu all kogu majutussektoris ja kõigis sanatooriumides,” väitis Ratnik. “Sellel aastal tuleb valmis olla kõigeks ja ma tahaks näha ettevõtte juhti, kes ennast muretult tunneb. Aktiivne tegevus ja uued ideed on need, mis olukorra päästavad nii üksikinimese kui ettevõtete tasandil.”



Ettevõtte müügijuht Kristi Väljak nentis, et võrreldes eelmise aasta talvega, on sanatooriumis Tervis olnud mõnevõrra vähem kliente, aga Tervise Paradiisis pole külastajate arv oluliselt vähenenud. Sanatooriumis Tervis viibis eelmise aasta veebruaris 2270 ja selle aasta veebruaris 2100 inimest. Tervise Paradiisis oli vastavalt 2008. aasta veebruaris 2400 ja 2009. aastal 2300 inimest.



Müügijuhi sõnutsi tunneb Eesti klient kõige rohkem huvi sooduspakkumiste vastu, välismaine klient tuleb kohale reisifirma kaudu ja veedab spaas keskmiselt neli kuni seitse päeva.



“Sooduskampaaniaid korraldame vastavalt müügitulemustele,” kommenteeris Väljak. “Suveks on meil broneeringuid kenasti tehtud. Ootame sooja ja ilusat suve ning mingiks paanikaks põhjust ei ole.”



Eestlasele meeldib lühike lõõgastuspuhkus


Taastusravikeskuses Viiking oli jaanuar vaikne, kuna maja oli iga-aastasteks remonditöödeks suletud tavapärase kahe nädala asemel kolm nädalat. Remondi ajal lisandusid Viikingi saunakeskusesse auru- ja soolasaunad, mis eelkõige mõeldud oma maja klientidele.



Viikingi tegevdirektor Kairi Lusik hindas lõppenud veebruari klientide arvu poolest isegi pisut paremaks kui 2008. aasta veebruari, kuid märgid näitavad käesoleval aastal siiski väiksemat täitumust kui mullu.



“Igal aastal on märtsist alates oodata turistide arvu kasvu,” oli Lusik optimistlik. “Uute turgudega on tegeldud kogu aeg ja eelkõige vaatame Skandinaavia poole: Rootsi, Soome. Nimetatud turgudelt on lisandunud uusi koostööpartnereid. Hea meel on eelmise aasta statistika põhjal tõdeda, et suurenenud on meie lõunanaabrite lätlaste huvi.”



Klientide meelitamiseks ja püsikülastajate huvi säilitamiseks peavad spaad pidevalt uudistooteid välja mõtlema ja kampaaniaid korraldama. Viiking püüab kohalikule turule tuua mõne uue toote vähemalt kord kvartalis, kaks korda aastas täiendab taastusravikeskus pakutavate protseduuride ja hoolitsuste nimekirja.



Viikingi viimase kolme kuu kõige müüdavam pake on tegevdirektori jutu järgi märtsi lõpuni kestev “Talve ekstra”, mis pakub kolm päeva ja kaks ööd kestvat puhkust alates 1000 krooni. Aprillist algab juba uus kampaania, mis kestab mai lõpuni.



“Kohalikul turul müümegi kõige rohkem kaheöiseid lõõgastuspuhkusi,” märkis Lusik. “Välispartnereid huvitavad pikema ööbimisega ravipuhkused ja lõõgastuspuhkused alates kolmest ööbimisest.”



Tervist parandada on oluline


AS Taastusravikeskus Sõpruse müügijuht Ivi Altmäe on suviseid külastajate prognoose vaadates optimistlik. “Jaanuar ja veebruar olid küll kehvemad kui eelmisel aastal samal ajal, eriti halb kuu oli jaanuar,” tunnistas Altmäe. “Märtsis on talve selgroog juba murtud ja võib pisut kergemini hingata. Broneeringuid tuleb praegu kenasti ja Soome poolelgi on elavnemist märgata.”



Müügijuhi väitel väärtustavad Eesti inimesed majanduslikult raskel ajalgi oma tervist ja lõõgastumise tähtsust: Sõpruse kevadtalvised siseturistidele ja pärnakatele mõeldud sooduspakkumised on toonud tervist kosutama üllatavalt palju kohalikku rahvast. Heakskiitu on leidnud nii nooremate kui eakamate inimeste mitmesugused valmispuhkused.



“Hinnad on meil konkurentsivõimelised, näiteks päevane ravipuhkus maksab 375 krooni, päevaspaa märtsi lõpuni vaid 150 krooni,” tegi Altmäe Sõprusele reklaami.



Märtsist lisandus valikusse “Südame tervis“, mis võimaldab klientidele profülaktilist uuringut südameprobleemide ennetamiseks. Aprillis tuleb südamenädal, mil klient saab lasta teha EKG, mõõta oma veresuhkrut ja kolesterooli ning konsulteerida arstiga, kuidas olla oma südamega sõber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles