Üks Tammsaare peatustest võib sel nädalal kaduda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kavatseb ühe Riia maanteel asuvatest Tammsaare peatustest sel nädalal likvideerida ja jätta bussid sõitma spordihalli juures asuvast peatusest.

Kui kesklinnast Raeküla poole sõita, jääb mõlemale poole Tammsaare puiestee ristmikku kaks samanimelist bussipeatust. Ristmikust kesklinna pool asuvast Tammsaare peatusest väljuvad liini nr 1, 2, 3 ja eri tärnidega 14 bussid, spordihalli juurest liini 1a, 7 ja 21 bussid.

Kesklinna poole jääv peatus oli kavas likvideerida juba kaks aastat tagasi, mil peatuse lähedal asuv jalakäijate ülekäigurada kaotati. “Kaks aastat tagasi peatus likvideeriti, et inimesed üle tee ei jookseks, siis viidi jälle tagasi,” rääkis toimetust külastanud pärnakas Olga Evert.

Everti sõnade järgi on ta käinud nii politseis kui linnavalitsuses küsimas, miks liiklusohtlikku peatust ikka veel kasutatakse. “Politseis imestatakse, et see alles on, linnavalitsuses lubatakse varsti likvideerida,” kõneles Evert.

Laupäevases Pärnu Postimehes soovitas abilinnapea Romek Kosenkranius bussiliikluse ümberkorralduste pärast nuriseval lapsevanemal sõita liini nr 14 bussiga spordihalli juures asuva Tammsaare peatuseni ja edasi mööda Luule tänavat ühisgümnaasiumi minna. “See on juba päris häbematus. Abilinnapea ei tea, kus liini nr 14 buss peatub, kaks aastat ei saa liiklusohtlikku peatust kaotada,” pahandas Evert.

Pärnu linnavalitsuse liikluse spetsialist Toomas Tammela ütles, et peatus, mida liini nr 14 buss praegu kasutab, on kavas likvideerida ja kõik bussid spordihalli juures asuvasse peatusesse viia. “Usun, et sel nädalal,” vastas ta küsimusele, millal vana peatus kaotatakse ja inimestel on vaja uude peatusesse minna.

Pärast seda, kui kõik bussid hakkavad peatuma spordihalli juures, kaob inimestel põhjus vales kohas Riia maanteed ületada ja ühisgümnaasiumi õpilased ei pea ületama autoderohket Tammsaare puiestee ristmikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles