Lottemaa rajaja otsib lisarahastajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda. Foto: Urmas Luik

Lottemaa ehitustööde teostaja leidmiseks välja kuulutatud teisele hankekonkursile laekus kolm pakkumist, kuid seegi kord ei mahtunud ükski neist planeeritud eelarve piiridesse. Esimesed kohtumised võimalike lisarahastajatega on Leiutajateküla Sihtasutus juba pidanud.

"Tegelikult ei ole me veel seda hankemenetlust lõpetanud. Saime pakkumised, mis küll kõik on paraku kallimad, kui meie eelarvelised võimalused võimaldavad, mistõttu ei saa me ehitustegevusega alustada nii, nagu plaanisime," rääkis Sihtasutuse Leiutajateküla nõukogu esimees Rein Malsub ERRi raadiouudistele.

Leiutajateküla loomiseks saadi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt 3,2 miljonit eurot toetust. Samuti on nii teemapargi ehitusprojekt kui ehitusluba. Sõlmitud on koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega.

Selleks, et ehitustöödega saaks algust teha, otsustas Sihtasutus Leiutajateküla leida puuduoleva summa lisarahastajatelt. "Esimesed kohtumised on peetud, seni on läinud positiivselt," ütles Malsub.

Lottemaa eksponaatide ja atraktsioonide riigihange on Malsubi sõnade järgi sujunud tõrgeteta. Esimese olulise sammuna teemapargi rajamiseks algab lähiajal atraktsioonide tootmine.

Hoolimata viivitustest Lottemaa rajamisel, on Malsub kindel, et Leiutajatemaa Tahkuranna valda tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles