Pärnu prügivaidlus jätkub

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid.
Prügikastid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Seoses Tallinna halduskohtu otsusega tühistada Pärnu linnavalitsuse korralduse punktid, millega tunnistati jäätmeveo hanke võitjaks soodsaima hinna pakkunud OÜ Prügivedu Tallinn, lükkub korraldatud vedu ja seega praegusest märgatavalt soodsam prügiveo hind määramata ajaks edasi, teatas Pärnu linnavalitsus.


Möödunud aasta 28. juulil kuulutati Pärnu linnavalitsuse korraldusega Pärnu linnas korraldatud jäätmeveo ainuõiguse andmise konkursi võitjaks OÜ Prügivedu Tallinn, mille peale esitasid oma kaebuse halduskohtule kolm ettevõtet: AS Ragn-Sells, AS ISS Eesti ja AS Cleanaway.



Cleanaway loobus kaebusest vahetult enne istungit. Kaebuse peamiseks objektiks oli võitjafirma pakutud, kuid kaebajate arvates pakkumise kutse dokumentidega vastuolus olev nullhind vanapaberi ja kartongi ning eelsorteeritud jäätmete äraveoks.



3. märtsil toimunud kohtuistungite tulemusena leidis Tallinna halduskohus, et Ragn-Sells ASi ja ISS Eesti ASi kaebused on põhjendatud, ning tühistas Pärnu linnavalitsuse vastava korralduse punktid, mis käsitlesid OÜ Prügivedu Tallinna pakkumise vastavaks ning edukaks tunnistamist, sama ettevõtte võitjaks tunnistamist ning võitja ja Pärnu linnavalitsuse vahel lepingu sõlmimist.



„Elaniku jaoks tähendab tekkinud olukord jätkuvalt seda, et ligi poole võrra soodsam prügivedu lükkub määramata ajaks edasi,“ seisab linnavalitsuse edastatud pressiteates. „Pärnu linnavalitsus ootab kohtuotsuse vaidlustamise tähtaja möödumist, misjärel on selge, kas kohtuvaidlustega tuleb jätkata või saab alustada ettevalmistustega uue konkursi korraldamiseks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles