Emakeelepäeval pakutakse kõnesid ja diskot

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(:)kivisildnik.
(:)kivisildnik. Foto: Urmas Luik

Homme korraldavad Toomas F. Aru ja (:)kivisildnik Pärnus emakeelepäeva ürituse.


Üritusele oodatakse kultuuri- ja kirjandushuvilist publikut, omalt poolt lubavad kirjanikud mitteformaalset õhkkonda ja laiatarbemeelelahutust kõnekoosolekust diskoni.



Kell 11-13 kutsutakse linnarahvast Pärnu keskraamatukogu rippuvasse saali kõnekoosolekule “Uhke on rääkida köögikeeles”. Olaf Esna räägib hallide aegade kirjastajatest Pärnus ja Pärnumaal ning (:)kivisildnik kirjastamisest kui kirjaoskuse kõrgeimast väljendusest. Arutletakse eesti keele teemadel, püüdes jõuda selgusele, kas tegu on kultuurkeele või kõige labasema köögikeelega.



Kella 15-17 kõneleb Kaupo Meiel samas saalis Jan Kausi, fs’i ja Toomas F. Aru uudisteostest, ettekande pealkiri on “Genees ja katastroof”. Jan Kaus ja Toomas F. Aru loevad oma ja võõrast luulet.



“Esitleme värskelt Pärnus kirjastatud raamatuid,” rääkis (:)kivisildnik. “Rõõmustame, et kaks Pärnus kirjastatud luuletajat ei saa kohale tulla, sest nii fs kui Jürgen Rooste kandideerivad kultuurkapitali parima luuleraamatu aastapreemiale, mis antakse kätte just emakeelepäeval.”



Kell 19 toimub vinoteegis Piccadilly (Pühavaimu 15) kirjanike disko, kus Jan Kaus, Toomas F. Aru, Kaupo Meiel ja (:)kivisildnik mängivad oma lemmikmuusikat.



Emakeelepäeva üritust toetab Pärnu linn, poeete majutab Ranna villa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles