Merevesi Mai rannas vastab taas nõuetele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai rand.
Mai rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Terviseameti 2. augustil ja Pärnu linnavalitsuse tellimusel 7. augustil võetud merevee analüüsitulemused näitavad, et Mai rannas on fekaalsete streptokokkide tase märgatavalt alanenud.

Ükski analüüs ei näidanud piirnormi ületamist ja seega mikrobioloogilist reostust, teatas Pärnu linnavalitsus.

11. juulil võetud merevee analüüsid näitasid Mai rannas ja keskrannas fekaalsete streptokokkide arvukuse suurenemist. Nädal hiljem tehtud kordusproovide järgi oli olukord keskrannas taastunud, kuid Mai rannas oli streptokokkide arvukus piirnormist siiski veidi kõrgem.

Vastavalt seadusele tuleb suplushooajal võtta vähemalt neli veeproovi, milles uuritakse Escherichia Coli (E.coli) ja fekaalsete streptokokkide sisaldust merevees. Fekaalsed streptokokid (soole enterokokid) ja E.coli on tavalised ning levinud bakterid, mis elavad muuhulgas inimeste ja loomade soolestikus. Enamik nende vorme on ohutud, kuid esineb mikroorganisme, mis võivad põhjustada näiteks seedetrakti haigusi.

Vastavalt terviseametiga kooskõlastatud seirekalendrile linnavalitsus käeoleval suplushooajal rohkem veeproove ei telli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles