Kunstnik ootab kohtuma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasper Zoova oma võrkskulptuuriga.
Jasper Zoova oma võrkskulptuuriga. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel kolmapäeval, 15. augusti pärastlõunal lõpetab Pärnu muuseumi näitusesaalis pidulikult oma näituse „Võrkskulptuurid/Mõttejaamad“ kunstnik Jasper Zoova, kelle üles pandud taiesed lähevad samas oksjonile.

Üritusel on publikul võimalik heita pilk multimeediakunstniku maailma, avada tähendusi tema mõttejaamades ja saada osa võrkskulptuuridega seotud emotsioonidest.

Muusikaliste vahepaladega astuvad üles Katrin Hildunen-Avela kandlel ja Jasper Zoova tereminil.

Kumu kuraator Eha Komissarov on kirjeldanud Zoovat kui mitmekülgset intimisti ja ainulaadset lüürikut, kes siirdab unistustesse ja utoopiatesse absurdi.

1990. aastatel eksperimentaalse kunstnikuna tunnustust võitnud Zoova tegevussfäär on säilitanud mitmekülgsuse.

Pärnu muuseumi näitusesaalis kolmapäevani näha olevad Zoova originaalsed võrkskulptuurid mõjuvad oma läbipaistvuse ja õhuliste vormidega. Kunstnik valmistab peenest traatvõrgust õhulisi muinasjutuloomi, kellest kuulsaimad on Eesti kunstimuuseumi kogudesse kuuluvad teosed „Ükssarv“, „Öökull“ ja „Pimedad oravad“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles