Galerii: Pärnus toimus „Augustiunetuse“ festival

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus kolmandat korda festival "Augustiunetus".
Pärnus toimus kolmandat korda festival "Augustiunetus". Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Laupäeval leidis suvepealinna parkides, tänavatel ja kohvikutes aset kolmas festival „Augustiunetus“, mille raames toimus tuhandetele inimestele pea poolsada üritust.

„Kõige õnnelikumad oleme selle üle, et Pärnu inimesed on leidnud isetegemise rõõmu – kes tegi festivalil üheöökohviku, kes astus üles ja kes tuli lihtsalt kogu seda melu nautima. See lõi eheda koosolemise ja elunautimise atmosfääri,“ rääkis festivali üks korraldaja Eleka Rugam-Rebane. „Näha oli palju rõõmsat rahvast mujalt Eestist, kes on leidnud "Augustiunetuses" võimaluse nautida viimaseid suvehetki.“

Laupäeva keskööni kestnud festivali peateljeks oli Supeluse tänav, kus toimusid muusika-, tantsu-, moe-, filmi- ja toidukunsti üritused.

„Oleme väga tänulikud neile, kes juba kolmandat aastat algatusega kaasa tulid ja festivalil kaasa lõid. Inimeste lahkus ja rõõmsameelsus tegid „Augustiunetusest“ taaskord meeldejääva ettevõtmise,“ lisas Rugam-Rebane.

Tänavune „Augustiunetus“ taaselustas kohvikutes kellaviietee traditsiooni, mis oli 1930. aastatel kuurordis väga levinud. Osa sai puureketitega tenniseturniirist, pidžaamades jooksuvõistlusest, padjaheitmise võistlusest ja muustki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles