Juhtkiri: Keskus keskusele liiga ei tee

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kui kõik läheb plaanipäraselt, on Pärnu järgmisel suvel kahe marketi võrra rikkam. Vana-Pärnu elanikele ja Pärnumaa lääneosa inimestele on Maksi- ja Comarketi ehitus kahtlemata hea uudis. Korralik kaubavalik jõuab kodulinnaossa kätte.

Kindlasti leidub neidki, kes nina krimpsutavad ja küsivad, kas neid marketeid on ikka nii palju vaja. Ent nõudlus tingib pakkumise ja ju siis on tarvidust suurpoodide järele.

Praegu langeb üsna suur koormus Jannseni tänava Säästumarketile, kus peatuse teevad needki, kes ei ela Vana-Pärnus, vaid sõidavad Haapsalu maanteed pidi maale. Ikkagi suurem pood, värskem ja parem valik ning võimalik teha kogukam ost suvekodus olemise ajaks.

Veel ühele kaubahallile jätkub kahtlemata ruumi Pärnu kesklinnas, kus Port Arturi Toidukaubad on praegu ainuvalitseja. Silma on peale pannud Maxima, millel varem oli Yasmina keskuses üsna külastatav, kuid väga väike pood. Rohkem konkurentsi teeks siingi head.

Hädasti oleks suurpoodi vaja Räämale, kus läbi ajaloo on vastu pidanud kaks ainsat põhipoodi: Kaevu (PMÜ) ja Oja (Comarket) kauplus. Üks on liiga väike ja teine paljudele kaugel. Rääma kandi häda seisneb selles, et tihedalt täis ehitatuna ei pruugi seal leiduda küllalt suurt ehituskrunti, kuhu mõni kettidest oleks huvitatud poe ehitamisest.

Ostja loodab ennekõike, et järgmised marketid ainult ei tihenda konkurentsi, vaid aitavad muuta hindu kliendisõbralikumaks. Pärnu puhul tuleb kindlasti arvestada hooajalisusega ehk müügipidu ei kesta aasta ringi.

Suurem rebimine kauplusekettide vahel sunnib kahtlemata rohkem mõtlema ostuöödele ja -hommikutele ja nutikatele sooduspakkumistele, mis avaksid rahva rahakotirauad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles