Elektrituru avanemist tutvustatakse infopäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrinäit.
Elektrinäit. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ning konkurentsiamet koostöös maavalitsustega korraldab infopäevade sarja, et tutvustada kõigis maakondades Eesti elektrituru peatset avanemist konkurentsile.

Pärnumaal toimub infopäev kolmapäeval, 12. septembril.

Infopäeval tutvustavad elektrituru avanemist ministeeriumi energeetika osakonna juhataja Timo Tatar ja konkurentsiameti energeetika osakonna peaspetsialist Tauri Liiders. Ettekannete järel saab esitada esinejatele küsimusi elektrituru kohta ja küsida soovitusi avatud elektriturul toimetamiseks.

"Nii eratarbijad kui ka ettevõtted saavad alates järgmisest aastast valida endale sobiva elektrienergia müüja," selgitas MKMi asekantsler Ando Leppiman. "Turu avanemine puudutab otseselt kõiki omavalitsusi, kes peavad juba sel aastal korraldama riigihanke elektrienergia ostmiseks. Infopäeval osalenutel on kergem ise langetada otsuseid elektrimüüja valikul, teisalt aga olla vajadusel inimestele abiks turu avanemisega seotud küsimuste vastamisel."

Vastavalt Eesti ühinemislepingule Euroopa Liiduga avaneb 2013. aasta alguses elektriturg täies mahus kõikidele tarbijatele. Elektrituru avanemise järel kasutatakse edasi olemasolevaid elektrivõrke. Seetõttu ei saa ka pärast seda valida võrguettevõtjat, kes elektrienergia koju või kontorisse toimetab.

Kolmandiku elektriarvest moodustava võrguteenuse tasu kooskõlastab ka elektrituru avamise järel konkurentsiamet. Peale selle moodustavad umbes kolmandiku elektriarvest maksud, mida turu avanemine ministeeriumi kinnitusel samuti ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles