Aatomiku juhtumustest sündis tantsulugu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aatomiku tantsulised juhtumused etenduvad Lonkava Konna hoovis.
Aatomiku tantsulised juhtumused etenduvad Lonkava Konna hoovis. Foto: Urmas Taul

Homme jõuab vaatajateni nüüdistantsulavastus “Aatomiku juhtumused” Vladimir Beekmani jutustuse ainetel, selles lööb kaasa 18 noort tantsijat.

Alates esmaspäevast on osalejad harjutanud tantsulaagris, ettevalmistused hakkasid aga juba talvel ja kevadel.

Lavastuse mõtte autor Annika Viibus rääkis, et sellist projekti tehakse juba kolmandat aastat, iga aasta tuuakse publiku ette üks lavastus. “Hakkasin mingil hetkel uuesti lasteraamatuid lugema ja leidsin selle. Aatomiku teema on ju aegumatu ja kindlasti ei ole see ainult lasteraamat, vaid midagi leiavad siit täiskasvanudki,” kõneles Viibus idee sünnist.

Tantsijatest pool on tulnud aasta jooksul toimunud tantsulaagritest, pool on projektiga liitunud alles nüüd, suvel. Tantsijaid juhendavad ja lavastust panevad kokku nüüdisaegsete ja improvisatsiooniliste tantsustiilide õpetajad nii Pärnust, Tallinnast kui Viljandist: Annika Viibus, Kardo Ojassalu, Eliisa Lott, Kati Juurik, Evelyn Uisk ja Helen Solovjev.

Proove tehakse Gabriele tantsukooli ruumides ja etenduse toimumispaigas, Lonkava Konna kõrtsi õuel. “Me otsime iga aasta teemaga sobivat keskkonda,” selgitas Viibus kohavalikut. “Sel kevadel tehti Lonkava Konna hoov ümber ja päris ägedaks. Astusime sisse ja tundsime kohe, et see on õige koht.”

Muusikalise poole eest hoolitseb Tallinna noortebänd Dwam. Bänd otsiti spetsiaalselt lavastuse tarbeks nagu eelmistelgi aastatel, kuid seekord tehakse muusikat etenduse ajal, selmet kasutada plaate. Dwam teeb bluus- ja rokkmuusikat.

Ettevõtmist korraldab MTÜ Tantsukingad Löövad Pilli, mis eelmisel aastal tõi pärnakatele vaadata lavastuse “Vurrkannide suvepäevad”, kus kaasa tegi Pärnu noortebänd Sibyl Vane. 2010. aastal valmis lavastus “Ütle “redel” …”.

Lonkava Konna kõrtsi hoovis esitatakse “Aatomiku juhtumusi” homme. Aasta jooksul on aga plaanis kolm kuni kuus lisaetendust mujal Eesti linnades. Sissepääs etendusele on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles