Olustveres etendatakse suvelavastust “Ööhaigur”

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõske maakividest ruum on küünalde ja ikonostaasiga seinal justkui maakabel, kus üks peategelasi (Meelis Rämmeld) loodab lunastust leida.
Rõske maakividest ruum on küünalde ja ikonostaasiga seinal justkui maakabel, kus üks peategelasi (Meelis Rämmeld) loodab lunastust leida. Foto: Elmo Riig

Olustvere mõisa massiivses maakividest reheküünis hargneb lahti müstiliselt kaunis ja haarav, ühtaegu kurb ja naljakas lugu inimestest, kes elu hammasrataste vahele jäänud.

Nad haaravad kinni oma viimasest võimalusest ja püüavad olla head. Briti näitekirjaniku Jez Butterworthi must komöödia on allegooriline lugu usust, sõprusest ja reetmisest.

“Kui me saame headeks sõpradeks, siis ma luban, et teen ükskõik mida. Ja kui me saame parimateks sõpradeks, noh, siis ma võin teie eest surra,” ütleb Bolla, vangis istunud naine, keda kehastab Merle Palmiste.

Bolla on karuse eluga harjunud ja kui ta kahe töötu mehe majas kopitanud madratsiga toakese üürib, hakkavad toimuma sündmused, mida mehed ei osanud uneski ette näha. Üksteise järel pannakse proovile usk jumalasse, inimlikku õiglusesse, sõprusesse, iseendasse.

Cambridge’i ülikoolilinna lähedal asub küla, millest on kujunenud tõmbekeskus linnuvaatlejaile, kes jahivad haruldast ööhaigrut. Sealsamas püüavad oma eluga hakkama saada kaks töötut ja kogukonna tagakiusamise alla sattunud meest (Meelis Rämmeld ja Tarvo Vridolin).

Kitsikusest pääsemiseks otsustavad nad võtta osa luulevõistlusest, mille auhind on kopsakas rahasumma, ja pakkuda öömaja mõnele linnuvaatlejale.

Luuletamine aga ei taha edeneda, veetlev öömajaline Bolla Fogg osutub ettearvamatuks kriminaaliks ja kogukond on valmistumas omakohtuks.

Ugala mängib suvelavastust Olustveres kümme korda, viimane etendus on 26. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles