Endises vanglas korraldatud teatrietendustest said menukid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vangla.
Pärnu vangla. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Teatrifestival "Monomaffia" leidis sel aastal ühe uue mängukoha, nimelt Pärnu endise vanglahoone, mis pakkus korraldajatele ootamatult publikule nii suurt huvi, et kõik soovijad etendustele ei pääsenudki.

Üleeile alanud "Monomaffial", kus mängitakse üksnes monotükke, on peamiseks mängupaigaks Endla teater, aga festivali korraldajad on leidnud teisigi huvitavaid kohti, kus etendusi anda, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu vangla, mida esmalt justiitsministeerium ja seejärel Riigi Kinnisvara AS juba viis aastat müüa on püüdnud, osutus nii populaarseks paigaks, et korraldajatel polnud vaatajaid enam kuhugi mahutada.

Trelliteatri koordinaator Barbara Lehtna ütles, et sellist miljööd pole ta kusagil mujal kohanud, isegi Patarei vanglas mitte. Nii tulevad juba vägisi mõtted üritustest, mida siin võiks veel korraldada.

"Kahjuks on vangla müügis ja eile käisid näiteks ostmishuvilised vaatamas. Kui seda vahepeal ära ei müüda, siis kindlasti jätkame programmi. Riigi Kinnisvara on olnud nii kena meie vastu ja andnud meie kasutusse need ruumid. Võib-olla järgmisel aastal näeme siin juba tänavakunsti festivali," lootis Lehtna.

Trelliteatris ei toimunud üksnes etendused, vaid ka ekskursioonid, kus giidiks oli vangla viimane direktor Rain Annusvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles