Kummuli paat pakub peavarju

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu firma OÜ Alios Lux töömehed paigaldasid Tahku tare külakeskuse juurde kaks kummuli paadi kujulist istumiskohaga katusealust.
Tartu firma OÜ Alios Lux töömehed paigaldasid Tahku tare külakeskuse juurde kaks kummuli paadi kujulist istumiskohaga katusealust. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul askeldasid Tartu firma OÜ Alios Lux töömehed Tahkurannas lahe kaldal, et panna paika kummuli paati meenutav katusealune, mille alla pingile mahub üheksa jalapuhkajat.

“Raamistik on kuusest, katuseosa haavast ja puit on tõrvaõliga üle tõmmatud,” rääkis üks firma töömeestest Martti Kalamees. Lisades, et osaühing toodab peamiselt puidust aiamaju, kuid disainib ka puittooteid ja otsib innovaatilisi lahendusi.

Kummuli paati meenutavate istumis- ja puhkekohtade valmistamine romantilise rannatee tellimusena oli neile huvitav ettevõtmine.

“Siia paigaldame kaks katusealust ja see, et juhtusime Tahkuranda just hapukurgifestivali ajal, oli meil planeeritud,” mainis Kalamees, kes töökaaslase Olari Taaliga hoolikalt rajatist valmis küljedetailidest kokku sättis.

MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu projektijuht ja maaturismi edendaja Raili Mengel-Sünt märkis, et esimene kummuli paat paigaldati Häädemeeste valda Kosmonautika puhkekeskusesse ja Kabli “Päikeseloojangu” festivali külastajad said seda esimesena testida.

Järgmised kaks on nüüd üleval Tahkuranna vallas ja kokku tuleb selliseid istumiskohtadega varjualuseid kaheksasse romantilise rannatee valda 23.

“Istumiskohtade juurde paigaldame romantilise rannatee turismikaardid, et teelistel oleks veel parem meie piirkonnas orienteeruda ja endale meelepärast tegevust leida,” selgitas Mengel-Sünt.

Pärnumaa 250kilomeetrist rannajoont, Kihnu saart ja sisemaa põnevaid ajaloolis-kultuurilisi paiku ühendaval romantilisel rannateel on teeliste teavituseks üles pandud puutetundliku ekraaniga infokioskidki.

Nii kioskite paigaldamine kui mereäärsele maakonnale iseloomulike kummuli paadi kujuliste varjualuste valmistamine said võimalikuks PRIA (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet) Leader-meetmest, mis on mõeldud maapiirkondade konkurentsivõime suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles