Koerad ründavad inimesi

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Foto on illustratiivne.
Koer. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

21. augustil pöördus minu poole Tori elanik Maimu H., kes rääkis mulle Toris inimesi ründavatest koertest.

Üks Tori elanik oli soetanud endale tõukoera ja see pääsenud tänavale ühte naisterahvast ründama. See naine saanud sellise trauma, et olnud suisa haiguslehel.

Ütlesin siis proua Maimule, et sellisel juhul tuleks ikka politsei poole pöörduda. Maimu sõnul lootvat naine, et koeraomanik hoiab edaspidi oma kalli tõukoera kinni ja seega "koputada" koeraomaniku peale ei soovivat. Arusaadav! Kui elad ise samas piirkonnas ja soovid sealsete elanikega ikka kenasti läbi saada, siis on halb ju inimesele silma vaadata kui oled tema peale näiteks koera ründamise tõttu kaebuse esitanud.

Maimu rääkis mulle Tori A ja O kaupluses viibides ka veel kahest koerast, kes olla teel käijatele ohtlikud. Neist üks on proua K. T- le kuulub koer. See koer on kippunud ka mulle hambaid näitama, aga mul on oma teatud taktika kuidas ma koerte klähvimised eemale peletan. Eriti hasartseks muutuvad koerad just jalgratturite peale.

Proua Maimu sooviks on see, et sellest koertega seonduvast probleemist avalikkust teavitaksin ja see probleem Toris lahenduse leiaks. Igal inimesel on õigus lemmiklooma pidada kuid samas peab olema see loomake kas ketis või aias kinni, et ta ei pääse tänavale inimesi ründama.

Julgen arvata, et sama probleem on teistes Eestimaa paikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles