Pärnu ümbersõitude ehitajad selguvad augustis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidu projekt näeb ette Ehitajate tee ehitamist neljarealiseks.
Pärnu ümbersõidu projekt näeb ette Ehitajate tee ehitamist neljarealiseks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeamet selgitab Pärnu linna jääva Via Baltica Ehitajate tee lõigu rekonstrueerija ja läänepoolse ümbersõidu ehitaja välja augustiks, Papiniidu silla rekonstrueerija valik jääb 2010. aastasse.


Maanteeameti pressiesindaja selgitas BNSile, et Pärnu ümbersõidu hange tehakse kolmes etapis: Ehitajate tee lõik, Lääne ühendus ja Papiniidu sild. Ehituse kestus on lõiguti seitse kuud kuni kaks aastat.



Ehitajate tee lõigu hanke kuulutab maanteeamet kava kohaselt välja aprillis, Lääne ühenduse hanke mais ja Papiniidu silla hanke oktoobris.



Pärnu linna läbiv Via Baltica Ehitajate tee lõik rekonstrueeritakse kilomeetritel 123,5-130,7, lõik ehitatakse 2+2rajaliseks koos ühetasapinnaliste fooriristmike, kergliiklusteede ja jalakäijate tunnelitega.



Teise hankega ehitatakse Tallinna maantee ja Lihula maantee vaheline ümbersõit 1+1rajalisena koos kõigi vajalike ühetasapinnaliste ristmike, kergliiklusteede ja uue sillaga üle Sauga jõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles