Juhtkiri: Uue linnasüdame uued tuksed

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu uue linnasüdame vahepeal toppama jäänud, kuid nüüd hoogu koguval arengul tasub kindlasti silma peal hoida, sest praeguste kavade kohaselt muutub nüüdisaegse kaubandus- ja vabaajakeskusi ühendava kvartali valmimine järjest reaalsemaks.

Vaadates tervikuna city’t, mis algab Laia tänava ja Pika tänava poolt Port Arturi kaubamajadega ja kulgeb piki Aida ja Põhja tänavat kontserdimaja ning muuseumini, on tegemist Pärnu kesklinnale väga vajaliku ja suurt potentsiaali eviva alaga.

Aida ja Põhja tänav ja paraku ikka nimetu väljak said omal ajal maitsekalt renoveeritud, kuid valmimata jäid nii parkimismaja kui hoone Lai 5 kinnistul, jättes halva jälje kogu piirkonnale.

Uue linnasüdame valmimine ei pruugi siiski olla mägede taga ja kino soovib sinna rajada suisa kaks ettevõtet. Port Artur Grupp tahaks kino ehitada parkimismaja katusele, Tartu Lõunakeskus kontserdimaja ja parkimismaja vahele Lai 5, kus praegu haigutab vaid vundamendiauk.

Eks ettevõtjad vae oma võimalusi ja soove ning kõige parem oleks, kui nad omavahel palju suhtleksid ja teatud asjade suhtes kokku lepiksid. Ühtlane ja kooskõlastatud tegevus selles üsna väikeses kvartalis tooks tulu kõigile osapooltele, linlastest ja turistidest kõnelemata.

Ajakohast ja kesklinnas paiknevat kino on Pärnule kindlasti tarvis ja ega sellele paremat kohta leiagi. Oletades, et see kerkib Lai 5 krundile, tekib city ühte otsa muuseumist, kontserdimajast ja kinost kultuuri- või elamuskolmnurk ja piki Aida tänavat teise otsa kaubandusala. Aida ja Laia tänava vahel askeldajatel paistab huvi ja jaksu jätkuvat ja kui head kavad vaid mõtteks ei jää, leiab Pärnust peagi läbimõeldud ja lõpule viidud nüüdisaegse keskuse, mida on tõesti vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles