Investori eitav otsus sunnib Pärnu linna staadionit korrastama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion.
Pärnu Kalevi staadion. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnal tuleb riigi, linna ja Euroopa Liidu rahaga hakata katastroofilises seisus Kalevi staadioni renoveerima, sest investoriks tulla lubanud Wendre omanik Peter Hunt seda ei tee.

Kõik Pärnu Kalevi staadioniga seotud inimesed ootavad selle kordasaamist pikisilmi, sest viimati tehti siin suuremaid töid 30 aasta eest. Ainsana kasutavad staadioni jalgpallurid, sest muru on korralik. Aga seda, et nad niisketes ja haisvates ruumides liiguvad ja duši all käivad, on päris raske ette kujutada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Linnapea Toomas Kivimägi ütles teleuudistele, et tal on staadioni kordategemisplaan olemas.

"Plaan A ehk põhistsenaarium on see, et Pärnu linn koostöös riigiga, kaasates Euroopa Liidu abivahendeid, teeb Kalevi staadioni korda. Plaan B tõepoolest oli kaasata erakapitali. Linn oleks võitnud sellest mõnevõrra rahaliselt ja teist otsa pidi oleks me ka ajaliselt saanud staadioni varem korda," sõnas Kivimägi.

Linnapea sõnade kohaselt on selle staadioni kordategemine järgmise Euroopa Liidu rahastusperioodi (2014-2020) üks kolmest Pärnu linna kõige olulisemast prioriteedist. "Ei ole vähimatki kahtlust, et hiljemalt 2015 staadioni rekonstrueerimistööd algavad," rääkis Kivimägi ERRi teleuudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles