Kohus karistas roolijoodikut 20päevase arestiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu maakohus karistas 20päevase arestiga 23aastast meest, kes juhtis täna öösel Pärnu linnas sõidukit alkoholipiirmäära ületavas seisundis.

Politsei tabas noore mehe autoroolist täna varahommikul kella 4.12 paiku Väike-Kuke tänaval, kus ta juhtis autot ilma juhtimisõiguseta ja alkoholisisaldus väljahingatavas õhus ületas lubatud piirmäära, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais.

Et meest on varasemalt karistatud juhtimisõiguseta juhtimise eest ja rahatrahvid ei ole mõjutanud teda väärtegude toimepanemisest loobuma, otsustas kohtuväline menetleja taotleda rikkumise eest karistuseks 25 ööpäeva aresti. Kohus tunnistas mehe süüdi ja mõistis karistuseks 20 ööpäeva aresti, mis kuulub kohe kandmisele.

„Tänane otsus näitab selgelt, et sellised õigusrikkumised ei jää karistuseta ja peaks olema õpetuseks teistele liiklusrikkujatele,“ sõnas vanemväärteomenetleja Keity Liivakivi. Ta lisas, et järgmisel nädalal pöörab politsei veelgi suuremat tähelepanu alkoholi tarvitanud ja enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud juhtide liiklusest kõrvaldamisele ning taotleb võimalusel alati aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles