Vutinaised jõudsid karikasarjas finaali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Morkovkina (sinises) vedas Pärnu naiskonna võidule. Arhiivifoto.
Anastassia Morkovkina (sinises) vedas Pärnu naiskonna võidule. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu jalgpalliklubi naiskond sai naiste karikavõistluste poolfinaalis 4:1 jagu Tallinna FC Florast ja saab võimaluse mullu võidetud tiitlit kaitsta FC Levadia või Põlva Lootose vastu.

Pärnakad läksid Tallinnas peetud poolfinaalmängu juhtima juba esimestel minutitel floralaste omaväravast, kui Anastassia Morkovkina teravalt värva ette läkitatud pall leidis väravast nelja-viie meetri kaugusel seisnud Flora mängija jala ja võttis sealt võimsast pommlöögist suuna ristnurka.

Veerandtunnise mängu järel õnnestus Floral nurgalöögi järel Katrin Loo pealöögist viigistada.

Kümmekond minutit hiljem haaras Pärnu naiskond uuesti juhtohjad. Värav sündis nurgalöögi järel Anete Pauluse tabamusest. 2:1 seisuga poolaeg lõppeski.

Teise poolaja alguses haaras initsiatiivi Flora, kuid kindlalt tegutsenud pärnakad midagi väga ohtlikku vastastel enda värava lähedal korraldada ei lubanud.

Peagi mängupilt võrdsustus ja poolaja keskel äärelt läbimurde teinud Morkovkina ristsöödu järel põrutas kaitsest rünnakule jõudnud Berle Brant penaltipunkti juurest ühe puutega seisuks 3:1.

Mängu viimastel minutitel tõmmati vastaste trahvikastis läbimurdel olnud Morkovkina murule pikali ja kõigi oma naiskonna eelmiste väravate eeltõö teinud ründaja sai päeva lõpuks ka ise 11 meetri karistuslöögist jala valgeks.

Pärnu naiskonna treeneri Jüri Saare sõnutsi oli ta oma hoolealuste esitusega igati rahul. „Mängu oli hea vaadata ja usun, et pealtvaatajatelgi oli põnev, sest mängu oli küll ja küll. Mänguseis platsil toimunut päris hästi ei peegelda,“ lausus ta.

Tallinna Levadia ja Lootos selgitavad teise finalisti täna õhtul Põlvas.

Karikavõistluste finaal toimub 16. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles